Tesettür Tunik  Ve Özellikleri

Etek, tayt ve pantolon gibi giyim ürünlerinin üzerine rahatça giyilebilen boyu diğer elbise türlerine göre biraz daha uzu olan bol kesim şeklinde olan kadın elbiselerine tesettür tunik denmektedir.

Tesettür Tunik Nedir?

Özellikle tesettür tunik Türkçe’de bir nevi entari anlamına da gelmektedir. Kadınların tesettür tunik model elbiselerini seçmesinin nedeni vücut hatlarını örtmesinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle tesettürlü kadınların ilk tercihi olarak karşımıza tesettür tunik tarzı elbiseler çıkmaktadır. Tesettürü tercih eden her kadının gardırobunda olmazsa olmaz tesettür tunik elbiseler mevcut olmaktadır. Bu anlamda müşterilerin taleplerini ve de ihtiyaçlarını bilen onların gereksinimlerine göre yeni modeller geliştiren ve de her geçen gün de yeni tasarımlar oluşturan firmalar bulunmaktadır.

Tunik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tesettür tunik tercih edecek olan kadınların ilk olarak dikkat etmesi gereken ilk husus tunik giysisinin dikişlerine bakması gerekmektedir. Belki de sizler için fit modeller daha da uygun bir seçenek olabilir. Ancak kilolu bir bireyseniz dar kesimli olan tuniklerden uzak durmalısınız. Aynı zamanda günlük aktivitelerinizi yapmanıza engel de olmaktadır. Dolayısıyla tunik alırken dikkat le incelenmesi gereken en önemli hususlardan bir diğeri de kumaş türü ile ilgili olarak yapılacak seçimlerdir.

Yüzde yüz pamuklu olan ürünlerin nem tutma kapasitesinin yüksek olmasından ötürü özellikle yaz aylarının sıcak günlerinde terlemeniz bu sayede kolay olmayacaktır. Aynı zamanda yaz ayları yine poplin, keten, krep, ipek, şifon tarzı kumaşlar yaz aylarında tercih konusu olmaktadır. Özellikle kış aylarına geçtiğimiz vakitlerde ise süet ya da yün kumaşlar sizleri sıcak tutacak olan tunik modellerden birini seçebilirsiniz.

Tesettür Tunik Modelleri Nasıl Kullanılır?

Genel olarak bakıldığında tesettür tunikler daha çok pantolon üzerine tercih edildiği görülmektedir. Özellikle renkli taytlar ve de pek çok çeşit tarzda ayakkabılarınız ile de tuniklerinize kombin yapabilirsiniz. Şayet boyunuz 1.7’den fazla ise vermiş olduğunuz tunik siparişleri mevcut standart boyundan daha da uzun olanı tercih etmelisiniz. Dahası uzun olan hanımların sorun olarak ifade ettiği baş kısmında tuniklerin genelde kazak gibi durması şeklinde sorunlar dile getirilmektedir.

Moda Selvim ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak ve geniş ürün yelpazemize göz atmak isterseniz https://www.modaselvim.com/tunik adresine bakabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın