Tesettür Tunik Ve Ferace Seçimi Nasıl Olmalı?

tunikTesettür giyimde son dönemlerde tasarlanan ürün çeşitliliği ve modelleriyle tesettürlü kadınların giyimde yaşadıkları sıkıntılarda sona ermiştir. En sık kullanılan tesettür giyim parçaları ferace, tunik ve tesettür abiyeler olmaktadır.

 

 Yakasız Ve Bol Dökümlü Modele Sahip Olmaktadır

 

Tesettür dış giyimde ferace daha çok tercih edilmektedir. Ferace mantoya benzeyen yakasız ve bol dökümlü modele sahip olmaktadır. Tesettür giyimde amaç vücut hatlarının belli olmamasıdır. Bu sebeple ferace kurtarıcı olmaktadır. Ayrıca ferace sağladığı rahatlık sayesinde de tercih edilmektedir. Mantodan ayrılan özelliği ise, geniş yakalarının olmaması ve mantodan daha uzun olmasıdır. Ferace model olarak uzun olduğundan dolayı altına giyilecek kıyafet seçimi sıkıntısını ortadan kaldırır.

 

 Sadeliği Sevenler Tercihini Siyah Renkten Yana Kullanıyor

 

Ferace bir dış giyim parçasıdır. Bu sebeple direk göze çarptığı için model kadar renk seçimi de önemli detaydır. Çoğunlukla orta yaş ve üzeri kadınlar renk tercihini siyahtan yana kullanmaktadır. Siyah renk hem sade bir duruş sergilemekte hem de fazla dikkat çekmemektedir. Genç bayanlar ise daha çok daha dikkat çekici canlı renkleri tercih etmektedir. Ferace alırken kumaş cinsine dikkat etmek gerekir. Ferace kumaşının hemen kir tutmaması, kolay ütülenebilmesi, vücudu serin tutması ve kolay kırışmaması özelliğine dikkat edilmelidir. Tesettürlü kadınlar tarafından artan talep doğrultusunda birçok model tasarlanarak satışa sunulmaktadır. Pullu, taşlı ve nakış dokumalı ferace modelleri göze oldukça hitap etmektedir.

 

 Hem Rahat Hem De Bol Modeller Üretilmektedir

 

Tesettürlü kadınların diğer kurtarıcı giyim parçası ise, tunik modelleri olmaktadır. Tunikler; günlük hayatta, iş ortamında ve okulda oluşturulacak doğru bir kombin ile oldukça şık bir görünüm elde edilir. Tunik modelleri hem rahatlık hem de bol olması nedeni ile vücut hatlarını gizlemektedir. Tesettür tunik bu özelliği ile tesettürlü kadınların tercihlerinin başında gelmektedir.

 

Tesettür tunik seçiminde kumaş tercihi ilk dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Kumaş seçiminde mevsim dikkate alınmalıdır. Bu sebeple yazın terletmeyen kışın ise üşütmeyen kumaşlar tercih edilmelidir. Tunik seçiminde özellikle naylon özelliğine sahip kumaşlardan uzak durulmalı. Yaz mevsimine daha çok canlı renkler uyum sağlarken, kış mevsiminde ise daha çok koyu ton renkler uyum sağlamaktadır.

 

Bir cevap yazın