Tesettür Tunik Neden Tercih Ediliyor

 

Tesettür giyim, gün geçtikçe gelişmekte ve daha fazla bayana hitap etmektedir. Bu gelişim ile bayanların tesettür giyime olan ilgileri de orantılı bir şekilde artmaktadır. Yani tesettür giyim ürünlerinin çoğalması ve göze hoş görünmesi sonucunda bayanların büyük oranda ilgisini çekmektedirler. Tesettür giyim her geçen gün gelişmekte ve yeni tasarımlar ortaya çıkmaktadır. Birçok çeşidi bulunan tesettür giyim ürünlerinden biri de tuniktir. Tunikler; diz üste ya da diz altında, tel parça, kısa elbiseyi andıran bir giyim ürünüdür. Tuniklere uzun kol, kapalı yaka gibi detaylar eklenerek tesettür tunik ortaya çıkmıştır. Tunik kendi içinde pek çok çeşitte görülmektedir. Genellikle düğmeli, fermuarlı ya da kemerli tunikler kullanışlıdır. Ancak bunun yanında elbise şeklinde olan tunikler de mevcuttur.

 

Tunik, tesettürlü bayanların yanında, tesettürsüz bayanların da giyebileceği bir giyim ürünüdür. Yani tesettürlü olmayan bayanlar da tunik çeşitlerini giyebilmektedirler. Tesettür tuniğin altına pantolon, tayt veya çorap giyilebilmektedir. Önceleri tesettür tunik altına dar pantolonlar giyilirken, günümüzde bol pantolon giyerek salaş bir görünüm kazanmaktadırlar.

 

 Tesettür Tunik Neden Tercih Ediliyor?

 

Tesettürlü bayanlar, özellikle vücut hatlarını belli etmeyen kıyafetler tercih etmektedirler. Tunikler de bel ve bacak kısımlarını tek parça ile kapattığı için, bu amaca uygun olarak kabul edilmektedir. Tuniklerin tercih edilme sebeplerinden biri bu detaydır. Bunun yanında tunik, uzun olmasından dolayı eğilip kalkarken vücudun görünmesi gibi her hangi bir sorun yaşanmadığı için tercih edilmektedir. Tunikler her türlü tarza uygundur. Yani spor bir tunik ile spor kombin yapılabilir. Aynı şekilde şık bir tunik ile de şık görünüm elde edilir. Yani birçok tarza uygun tunik modelleri bulunmaktadır. Ancak tesettür tunik genellikle rahat olduğu için tesettürlü bayanlar tarafından tercih edilmektedir. Birçok modacı tesettür giyim ürünleri tasarlamakta ve bu ürün arasında tesettür tunik mutlaka yer almaktadır. Aynı şekilde her geçen gün de tesettür tunikler üzerinde gelişim ve değişim söz konusudur.

 

Tesettür tunikler yıllar önce ortaya çıkmış ve günümüzde hala değerini kaybetmemiştir. Genellikle başka parçalarda sezonluk değer görülmektedir. Yani yeni bir giyim ürünü çıkar ve sadece belli bir zaman diliminde değer görür, daha sonra klasikleşir ve hatta unutulur. Ancak tesettür tunik yıllar boyunca değerini korumuştur.

 

Bir cevap yazın