Tesettür Tercihleri Nasıl Olmalıdır

tesettur-modasiKonumuza tesettürün anlamını açıklamakla başlayabiliriz. Tesettür sözlük anlamı olarak örtünmektir. İslamiyet’te, dinen görülmesi uygun olmayan yerlerin örtülmesidir.

 

Eski zamanlarda kadınlar kara çarşaf diye tabir edilen siyah bir kumaşla örtünürmüş. Günümüzde ise kara çarşaf kullanan kadın sayısı oldukça az. Ayrı bir tesettür modası var artık günümüzde. Dış giyimden tutun da mayoya kadar. Muhafazakâr olup artık şık da olabilirim diyen kadınlarımız göz alıcı olabiliyor. Her kıyafete uygun eşarplar, pardösüler, ayakkabılar, çantalar adeta şıklık yarışında gibiler. Aslında bir ayrımcılık söz konusu değil elbette ama tesettürlü olmayan diğer kadınlarımız açık diye tabir edilen yani, kapalı bayanlarımızın yanında sönük bile kalabiliyor.

 

Gayet kaliteli tesettür markaları var. Artık internet sitelerinden alışveriş de buna dâhil. Pek çok tesettür modasını takip eden internet siteleri var. Şık olayım ama biraz daha uygun alayım istiyorsanız bu siteleri takip edip indirimleri kaçırmayın derim.

 

Gelin olacağım ama tesettürlü gelinlik istiyorum derseniz. Pek çok hoşunuza gidecek model var. Sadesi, taşlısı, kabarık ya da biraz daha düzü… Bunca seçenekle seçim yapmakta zorlanıyoruz bile. Düğünüm, kınam, nişanım var diyen tesettürlü hanımlar kuaförde bir bayan tarafından eşarp içine uygun bir saç modeli yaptırıyor. Dıştan da eşarplarını istedikleri şekli verdirebiliyorlar. Artık her şeyin bir kolayı vardır.

 

Bir arkadaşınızın düğünü, ya da kardeşinizin nişanı ne giymeliyim diyorsanız, tesettürlü hanımlar için abiye kıyafetler de mümkün. Tüm boydan gelen başınızı da kapatıp inen bir model ya da eşarp seçeneğiniz daha ışıltılı ayrı olup, şık bir uzun abiye. İnternet siteleri yine bu konuda da yanınızdadır.

 

Eşiniz tatile gitmek istiyor, ben kapalıyım nasıl olacak, denize de girmek istiyorsunuz bu zevklerinizden artık mahrum değilsiniz. Haşema adı verilen kapalı mayo kurtarıcınız olacak. Suya girdiğinizde üzerinize yapışmayan sizi rahatsız etmeyen bir kumaştan üretilmiş. İstediğiniz gibi denizin, havuzun tadını çıkarabilirsiniz. Artık bu arada muhafazakâr otel diye tanımlanan erkek bayan ayrı plajlar da mümkün tabi. Tesettür modası gün geçtikçe daha da hızla yayılmaktadır. Kimileri dini sebepten, kimileri ise gerçekten moda için de tesettürlü olabiliyor. Seçim yine biz bayanlara kalmış. Ama bayan olarak her zaman ne şekilde olursa olsun şık olmalıyız.

 

 

Bir cevap yazın