Tesettür Pardesü Hakkında Bilmek İstedikleriniz

tesettür pardesüTesettür perdesü, tesettürlü bayanların tercih ettiği, değişik renk ve modellere sahip bir bayan giysisidir. Birçok renk seçeneğine sahiptir. Uzunluğunun topuklara kadar inmesi en önemli özelliklerindendir. Tesettürlü bayanlar kışın genellikle içlerine kalın giysiler tercih etmektedirler. Yazın ise daha ince ve serin tutacak kıyafetler tercih ederler. Bu sağlık açısından da büyük önem taşır. Bu perdesü çeşidinin renk yelpazesinin geniş olası nedeni ile birçok aksesuarla kombin edilme şansıda mevcuttur. Aksesuarda kullanılan renkler daha çok pardesü rengine göre tercih edilmelidir. Örneğin; eşarp, saat, çanta ve ayakkabı gibi.

Pardösünün altına ise geniş eteklerin yanı sıra dar etekler ve pantolon tercih edilmelidir. Nedeni ise geniş etekler pardesünüz altında şık durmayacak ve modelinin görüntüsünü bile etkileyecek olmasıdır. Kıyafetlerde ki renk seçenekleri ise pardesü renginin bir ton açığı veya bir ton koyusu olmalıdır. Aksi takdirde aynı renkler çok boğucu ve sıkıcı gözükecektir. Aynı tonlar kullanmak istemeyenler içinse tam zıt renkleri (örneğin; siyah-beyaz) tercih edebilirler. Gayet asil ve şık bir uyum olacaktır.

Ayrıca kıyafet seçiminizde nasıl bir pardesü giydiğiniz de büyük önem taşımaktadır. Bunu asla göz ardı etmemek gerekmektedir. Eşarbınızın uyumu en önemli detayların başında gelmektedir. Eşarp bağlama şekliniz ve kullandığınız renk tesettür pardösünüze faklı bir hava katacaktır. Son zamanlarda ister internet üzerinde ister tesettür mağazalarında yapılan kombinlere göz atarak tarzlar hakkında bir fikre sahip olabilmeniz mümkündür.

Pardesünüzün uzun ömürlü olması açısından nasıl yıkandığı ve temizlendiği de büyük önem taşımaktadır. Yanlış temizleme yöntemleri uygulandığında olduğundan daha kısa ömürlü olmasını sağlayacaktır. Bu yüzden üstünde ki yıkama talimatına veya satın aldığınız yerdeki görevlinin söylediklerini özenle uygulamak gerekir. Pardösünüzü yıkarken özellikle yüksek derecede ve uzun devirde yıkamamanız gerekmektedir. Aksi halde rengi soluk halde görme ihtimaliniz yüksektir.

Tek başına yıkamak istemezseniz perdesünüzle aynı renklerdeki kıyafetlerle yıkamanız gerekmektedir. Tesettür pardesü uzun yıllar geçse de tesettürlü bayanların ilk günkü gibi gözdesi olacakmış gibi gözüküyor.

 

Bir cevap yazın