Tesettür Pardesü Çeşitleri

 tesettür pardesü seçimiTesettürlü bayanların sıklıkla tercih ettiği bir dış giyim ürünü olan pardösü, çeşitliliği ile dikkat çekmektedir. Farklı modellerde ve her renkte bulunması kullanıcı kitlesini arttırmaktadır. Hem ince hem de kalın kıyafetlerin üzerine rahatlıkla uyum sağlayan bir giyim ürünüdür. Aynı zamanda cepli, dantel detaylı ve farklı küçük aksesuarlar ile her tarza uyum sağlayabilmektedir.

 

Kışlık yazlık ve mevsimlik olmak üzere 3 farklı tesettür pardesü çeşidi vardır. Kış ayları için genel olarak keçe, kaşe, kap ve benzeri gibi kumaşlardan dikilmektedir. Yazlık pardösüler de ise keten, krep gibi daha ince ve terletmeyecek kumaşlardan üretilmektedir. Aynı zamanda deriden ve kottan üretilen pardösüler de bulunmaktadır.

​​​​​

 Pardösü Alırken Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir

 

Pardösü seçimi yapılırken ilk önce hangi mevsimde giyileceğine dikkat edilmelidir. Yazın daha ince ve terletmeyecek bir kumaş tercih edilmelidir. Kışın ise daha kalın soğuktan ve yağmurdan koruyabilecek pardösüler seçilmelidir. Bunun dışında dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise kişinin vücut hatlarını belli etmemesi olacaktır. Kişinin rahatlığı ve şıklığı açısından pardösünün dar veya çok fazla bol olmaması gerekir. Ayrıca pardösünün hafif olması da rahatlık bakımından avantaj sağlar. Böylelikle günlük hayatta daha rahat bir kullanımı olacaktır.

 

Bir diğer husus ise renk seçimidir. Yine renk seçiminde mevsimler de etki etmektedir. Kışın daha sade ve koyu renkler tercih edilebilir. Yazın ve mevsimlik olarak ise daha renkli ve şıkır şıkır tarzda seçim yapılabilir. Uzun yıllar kullanabilmek için kumaşın ve dikim kalitesinin yüksek olması gerekir. Satın alınan pardösünün kullanım talimatlarını mutlaka uyulması da önemlidir. Aksi takdirde ürün ne kadar kaliteli olursa olsun kumaşı zarar görebilir.

 

 Tesettür Pardösü Kombin Önerileri

 

Tesettür dış giyim de önemli bir yeri olan pardösülerin doğru kombin edilmesi oldukça önemlidir. Birkaç püf noktasından bahsedecek olursak ilk sırada renk uyumu bulunmaktadır. Pardösünün altına tercih edilen etek ya da pantolon mutlaka pardösünün renk tonlarından biri olmalıdır.

 

Farklı renkler seçimi kesinlikle göz yoracaktır. İkinci olarak dar bir tesettür pardesü seçimi yapılmış ise yine dar bir etek veya pantolon tercih edilebilir. Bunun dışında kullanılan pardösünün kumaşı da oldukça önemlidir. İnce bir pardösü altına tercih edilen giyim aynı şekilde ince olmalıdır. Kot, kadife gibi kumaşlardan üretilen giyim ürünleri daha kalın pardösüler ile kombin edilmelidir.

 

Bir cevap yazın