Tesettür Modasının Vazgeçilmez Parçaları Nelerdir?

 

Kadınlar, her daim bakımlı olmayı ve güzel giyinmeyi isterler. Oldukça uzun bir vakti, bakım ve alışveriş için harcarlar. Modayı yakından takip etmek, onlar için bir zevk olduğu gibi kendilerini iyi hissettirir.

 

Tesettür modası, dünyada da oldukça yaygın olduğundan dolayı, bu sektörün gelişmesi her geçen gün artıyor. Tesettürlü kadınlar, tüm aradığı markaları ve kıyafetleri kolayca internet sitelerinden ve mağazalardan bulabiliyorlar. Peki, kadınların satın almaktan hiç vazgeçmedikleri ve önem verdikleri parçalar neler?

İşte, tesettür modasında kadınların vazgeçemediği parçalar;

 

Eşarp Ve Modern Şallar:

 

Kadınların vazgeçemediği parçalar arasında, belki de en önemli öğe eşarp ve şallardır. Çünkü tesettür, eşarplarla bir bütündür. Yapılan tesettür kombinlerine uygun olarak kullandıkları şallar, kıyafeti tamamlayan ana aktördür. Yeni sezonda, şal ve eşarpların renklendiğini söylemek mümkündür. Canlı ve parlak renklerin yanı sıra, işlemeli ve çiçek desenli şallar oldukça trend. Bunun yanı sıra, bu sezonda danteller ile süslü şallarında kullanıldığını ve çok beğenildiğini söyleyebiliriz.

 

Tesettür Abiye Elbiseler:

 

Kadınların süse ve detaylara verdiği önemi, tesettür abiye kıyafetlerde de görmek mümkün. Özel gün ve davetlerde, şık abiye kıyafetlerden asla ödün vermeyen tesettürlü kadınlar, bu sayede her daim güzel olmayı başarabiliyorlar. Bu sezon, belden oturtmalı ve etek bölümü pilili veya valonlu elbiseler oldukça trend. Sezonun bir başka trendi olan fırfır detaylar ise, abiye elbiseleri süslemeye devam ediyor. Elbiselerin etek boylarının, yerlere kadar uzandığı tesettür abiye modasında, cepken ve pelerinlerinde kullanıldığını görüyoruz.

 

Birbirinden Trend Feraceler:

 

Tesettür denildiğinde bir başka akla gelende feracelerdir. Kadınların en çok giymekten zevk aldığı ve tercih ettiği dış giyim parçaları arasında yer alır. Bu sezonda feracelerin, desenlerle buluştuğunu ve renklendiğini söyleyebiliriz. Özellikle leopar deseninin ve geometrik desenlerin favori modeller arasında gösterilmesi dikkatleri çekiyor. Siyah ise, her zamanki gibi asaletini ve şıklığını koruyor. Ferace modellerinde, dantel ve fermuar detayları ile işleme ve düğme detaylarının kullanıldığını görmek mümkün.

 

Tunik Ve Pantolonla Gelen Zarafet:

 

Türbanlı hanımların, pantolon üzerine giydikleri uzun tuniklerde vazgeçemediği parçalar arasında yer almaktadır. Hâkim yaka ve yakasız tunikler, belden büzgülü modelleri ile dikkatleri çekiyor. Yeni sezonda, pantolon paçalarının darlaştığını ve renklerinin pastel tonlarında olduğunu söyleyebiliriz.

Bir cevap yazın