Tesettür Modasında Trençkot Kullanımı Ve Özellikleri

tesettür trençkotTrençkotlar tesettür modasının en gözde türleri arasında yer almaktadır. Yaz aylarında ve kış aylarında her mevsim kullanılabilen ve tesettürlü bayanlara hem şıklık hem de rahatlık imkânı tanıyan bir giyim ürünüdür.

 

Dış kullanımda tercih edilen trençkotları çalışan bir bayan da, çocuklarına kendini adamış bir anne de, bir pop yıldızı da kullanabilmektedir. Her tarza ya da her profile sahip olan kadınların üzerinde trençkot görebilirsiniz. Bu kadar çok talep gören tesettür giyim çeşidi olan trençkotları kuşkusuz kadınların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Genellikle sonbahar kış tarzlarına dahil olmasına rağmen kapalı kadınların her sezonda kolaylıkla alabileceği giysilerdir. Trençkot alırken dikkat edilmesi gereken birçok nokta vardır.

 

 Trençkot Seçerken Renklerine Dikkat Edin

 

Trençkot türlerinin çok fazla modeli ve rengi bulunmaktadır. Fakat en asaletli renklerden biri olan bej rengi en sık tercih edilen renklerden biridir. Bej renginin tenine uymayacağını düşünen kadınlar için haki, yeşil ve lacivert tonlarını da önerilebilir. Tesettür sektörünün etkili bir şekilde gelişiyor olması nedeniyle her renkten ve her türden ürünleri bulabilme imkanı vardır. Pudra, fuşya ve kırmızı renklerde bir trençkot kullandığınızda fazla gösterişli bir görünüm elde edemeyebilirsiniz. Kombin olanakları sunan trençkotunuz ile şık bir görüntü elde etmek için mutlaka asil tonlarda renkler tercih etmelisiniz.

 

 Boyunuz ve Beden Ölçünüze En Uygun Olanı Seçin

 

Tesettür kullanım için giysiler seçerken ya da başka bir ürün satın alırken en çok özen gösterilmesi gereken nokta beden ölçüleridir. Boy uzunluğu ve kilonuz hakkında net bilgilere sahip olmadan, dikkatsiz bir biçimde alınan giysiler bayanların en çok fazla düştüğü hatalar içerisinde yer almaktadır. Boyu kısa olan kadınların diz hizasında trençkot giymesi doğru değildir. Diğer taraftan kilolu ve kısa boylu kadınlar kati suretle trençkotun kemerini bağlayarak kullanmamalıdır. Kısa trençkot çeşitleri uzun boylu tesettürlü kadınlar için daha tercih edilir olmaktadır. Boy ve kilo ölçülerinin trençkot tercihinde etkili olması kadar diğer beden ölçüleri önem arz etmektedir. Mesela büyük göğüslü bayanların göğüs konumunda cep modeli olan trençkotlardan kaçınması şarttır. Abartılı bir görünüş oluşturmamak adına trençkot seçiminde bu faktörlere dikkat edilmelidir.

Bir cevap yazın