Tesettür Modasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Tesettür modası artık renk renk ve çeşit çeşit modelleri ile kadınların seçim zevkine birçok model sunumu yapıyor. Eski çağlardan günümüze kadın; giyimine, bakımına ve güzelliğine büyük bir önem göstermiştir. Şimdi de durum böyledir ve moda her zaman kadın için bir tutku olmaya devam edecektir. Kadınların güzel görünmek ve bakımlı olmalarındaki temel amaç kendileri için bunu yapmalarıdır. Tercihlerini yaparken en önem verdikleri şey aynada kendilerine bakarken iyi göründüklerini bilmektir. Artık tesettür modası kadınlara birçok seçenek sunuyor. Bu seçenekler arasından seçim yaparken bazı hatalar yapabiliyoruz ve tam istediğimiz görüntüye kavuşamayabiliyoruz. Bir kadının giyiminde seçim yaparken dikkat etmesi gereken temel şeyler neler hep birlikte göz atalım.

 

Renk uyumu

 

Tesettür giyiminde dikkat edilmesi gereken en önemli şey renk uyumudur. Giydiğimiz kıyafetler birbirinden bağımsız ve birbiri ile uyum içinde olmayan renklere sahip olur ise ne kadar iyi seçimler yaparsak yapalım istediğimiz görüntüye kavuşmamız biraz zor olabilir. Bu konuda ilk önceliğimiz mevsimlere göre renk seçimi olmalıdır. Soğuk kış aylarında tercih edeceğimiz ferace modelleri ve montların renkleri kışa uygun ve tamamlayıcı olmalıdır. Yaz aylarında ise daha sıcak renler ile mevsime ayak uydurmak giyimde farklı bir hava katmada yardımcı olacaktır.

 

Vücuda göre giyinme

 

Giyim modasında renkten sonra en önemli şey vücuda göre giyinmektir. Vücudunuzu tanımak bu noktada en önemli şeydir. Vücut yapınıza uygun kıyafetler seçerek çok daha iyi görünebilirsiniz. Örneğin boyunuz istediğiniz kadar uzun değilse boyunuzu uzun gösterecek çizgiler seçmek ve ona uygun ferace seçimleri yapmak daha iyi bir görüntü sağlamanızda size yardımcı olacaktır.

 

Takım uyumu

 

Giydiğiniz kıyafetle bir şiir gibi akmalıdır üzerinizde. Bunun için seçtiğiniz alt ve üst kıyafetler birbirlerini sevmeli ve ortak bir görüntü sunmalıdır. Altınıza giydiğiniz salaş bir etek ile üzerinize de salaş bir bluz almanız yapacağınız bir hata olur ve sizi olduğunuzdan kilolu gösterebilir. Bu hataya düşmemek için salaş eteğin üzerine dar bir bluz almanız gerektiğini unutmayın ve bu kombininizi uygun bir ferace ile tamamlayın.

 

Bir cevap yazın