Tesettür Modasında Değişim Rüzgârları

Modanın değişim rüzgârları her yıl ve her sezon ayrı bir tarzdan esmektedir. Bu esinti dünya modası ve ülkemizin moda tasarımcıları ile birazda ünlü isimlerin tercihlerine göre yönünü belirleyerek bizlere uğramaktadır. Tesettür giyimde de bu akım aynı havadan esmekte ve trendlerin popülerlik gidişatına göre sezonun modası belirlenmektedir.

 

Moda tasarımcıları ve marka üreticilerinin yeni sezon tesettür giyim koleksiyonlarına daha önce hiç görmediğimiz güzellik ve şıklıkta üretimleriyle, tarzına düşkün olan bayanların farklı stillerle zevklerine hitap edecekleri sayısız modellerde giyim grupları vitrinlerdeki yerini çoktan aldı bile. 2015 yılına damgasını vuran ve 20162ya yaklaştığımız şu günlerde kış sezonunda da hayli popülerliğini koruyacak olan cıvıl cıvıl renklerdeki giyim parçaları, tesettürlü bayanların gözdesi olmaya devam edecek.

 

Tesettürlü bayanların koleksiyonlarına bu yıl yeni eklenen yeni sezon tesettür giyim ürün gruplarında yer alan elbise tunikler tarz bayanların gözdesi oldu. Ferace elbiselerde ise yılın satış patlaması yaşandı. Rahatlığı ve şıklığı ile salaş bir elbisenin bu kadar zarafetle tasarlanmış modelleri ile göz dolduran nitelikte detayları ile tesettürlü bayanlara bu sıra dışı şık ürünleri kazandıran modacı ve tasarımcıları ayakta alkışlamak gerekir. Öte yandan spor tarzı tercih eden kapalı bayanlar için üretilmiş eşofman takımları ise, yeni sezonda oldukça ses getirdi ve tesettürlü bayanlarında artık sportif tarzlarıyla sportif şıklıklarını gözler önüne sermelerine vesile oldu.

 

Tesettür abiyelerde ise, modacılar atağa geçerek, birbirinden özel ve seçkin tasarımları, büyüleyici işleme ve kumaş dokunuşları şekillendirerek verdikleri çizgiler, tesettürlü bayanların, özel gün ve davetlerde stilleriyle alkış toplayan zariflikte boy göstermediklerini sağladı.

 

Tuniklerde ise, uygulanan rahat ve bol kesimler, kapalı bayanlara pantolon ve tayt giyme özgürlüğünü kazandırırken, aynı zamanda bu tuniklerde uygulanan model çalışmaları, tüm şıklığı ile vitrinleri ve bayanların kombinlerini süsledi. Kış sezonunu da girmişken aynı hareketlilik devam etmekte ve dış giyim gruplarında da sıcacık ve şık pardösü modelleri ile tarz modeller modaya ve şıklığına düşkün stil sahibi bayanlar ile buluşturuldu. Tesettür modası hızla akmaya devam ederken, yeni tasarımlar gelmeye devam edecek.

Bir cevap yazın