Tesettür Modası

testtEvet bayanlar! Dinimizin gereklerinden biri olan tesettürü inkâr edemeyiz. Kadın hangi renkten, hangi ırktan, hangi şartlar altında, hangi dinden olursa olsun kadındır. Ve biz kadınlar sırf güzel olmak, beğenilmek uğruna dakikalarımızı hatta saatlerimizi aynamızın önünde geçirebiliriz. Yalnız yanlış anlaşılma olmasın biz erkeklere kendimizi beğendirmek için değil diğer kadınlardan güzel olmak için, diğer kadınlarında bizi beğenmesi için saatlerimizi harcarız. Yani burada bir rekabet söz konusudur. Peki, arkadaşlar sizce kadınların beğenilme arzusu ve hoş görünme isteğini tesettür giyim ile nasıl bağdaştırabiliriz? Ve tesettür modası nasıl olur?

Öncelikle şuradan başlamak istiyorum, başörtü taktığımız zaman çirkin olacağız diye bir kaide yok! Hem dinimizi yaşayarak hem de şık olabiliriz. Tabi ki dinimizin şartlarına uygun olmasına dikkat ederek şık olmak için çabalamalıyız. Tayt yahut pantolon giyerek şık olacağız diye bir yargı kesinlikle yok. Ayrıca unutmayın ‘Dekolte erkeklere verilen bir rüşvetten başka bir şey değildir.’ Yani arkadaşlar, dekolte yahut transparan giyerek şık olmayız. Önemli olan zarif, kibar olmaktır.

Zaten bu da dinimizin emirlerine aykırıdır. Salaş ve bol giyerek de gayet hoş olabiliriz. Önemli olan klasikten spor tarza spordan da klasiğe geçiş yapmamak. Ve renk uyumuna dikkat etmek gerekir. Kesinlikle ve kesinlikle de saç göstermemeye dikkat etmek. Bir ibare vardır ‘Üstü Mekke, altı Paris.’ bu ibareye kesinlikle uymamalıyız. Örneğin; tayt giyerek ‘üzerimdeki tunik zaten uzun’ diyemeyiz. Tesettürün hakkını vermeliyiz tesettüre gireceksek. Bahçıvanlı etekler, elbiseler oldukça hoş olmakla beraber dinimiz açısından da salaş ve bol, ayrıca uzun olduğu müddetçe oldukça şık olmamıza yardım edecektir.

Bir gömlek giyerek rengine uygun bir etek giyerek gömleği eteğin içine koyabiliriz. Uzun hırkalar, yelekler giyebiliriz gömleğimizin üzerine. Birde yüzümüze uygun şal ya da eşarp yapma tekniğini öğrenmemiz oldukça önemli. Aksesuara geldiğimiz zaman da klasik giyinmişsek klasik şeyler spor giyinmiş isek de spor tarz da aksesuarlar takabiliriz. Bana kalırsa bir tesettürlü bayan için saat oldukça önemli. Zarif, kibar saatler. Evet bayanlar! Tesettür modası böyle arkadaşlar, umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bir cevap yazın