Tesettür Modası ve Gelinlikler

Günümüzde çok popüler olan ve satış hacmi giderek artan tesettür giyim sadece etek, pantolon, tunik, bluz, hırka, yelek, ferace gibi çeşitleri kapsamıyor, hayatın her alanında kullanılan giyimi anlatıyor. Örneğin deniz kıyafetleri olarak bilinen mayolarda haşema türü tam tesettür mayolar var. Ya da spor yapılırken giyilen eşofmanlar tesettür kurallarına uygun olarak takım halinde tasarlanmakta ve kapalı giyim tarzını seçen hanımların beğenilerine sunulmaktadır. Her genç kızın bir gün giymeyi hayal ettiği gelinlikler de tesettür modası dışında değildir.

 

Tesettür Gelinlik Çeşitleri

Nasıl seçilirse seçilsinler gelinlik konusundan bahsetmek her zaman mutluluk vericidir. Hayatınızın en mutlu ve en heyecanlı günü belki de evlendiğiniz gün olacaktır. Ömrünüz boyunca unutmayacağınız düğününüzün ve gelinliğinizin gönlünüzce olması hakkınızdır. Tesettür modası içinde yer alan ünlü markalar abiye tesettür giyimin bir üst çeşidi olarak tasarladıkları kapalı gelinlik modellerini de zaman zaman koleksiyonlarında sergiliyorlar. Bunlar yılın trend modalarına uygun olarak düşünülmüş, dantel kullanımına bolca yer verilmiş ve kıyafetin merkezinde duvak kısmının yer aldığı tasarımlar oluyor. Eskiden olduğu gibi normal gelinliklere ilave edilen yaka ve göğüs eklemeli kapalı gelinlikler artık yok. Sadece şık ve göz alıcı tesettür gelinlik modeli satan mağazalar ve internet siteleri bile var.

 

A Kesim Gelinliklere Dikkat Edin

Gelinliğin modası yoktur sözünü doğrularcasına A kesim ve prenses türü kabarık etekli gelinlikler önümüzdeki yıllarda da çok tercih edilen model olacak. Fakat zaten kabarık bir eteğiniz olacağı için bu tip gelinlikleri taşlarla fazla süslemeye gerek yoktur. Gelinlik seçiminde dikkat edilecek en önemli husus kıyafetin gösterişli olması değil, size yakışacak olmasıdır. Örneğin tüllü etekleri saten üst parçalarla birlikte kullanan modeller daha zarif dururlar. Tesettür modası içinde geçen balık abiye model gelinlik dünyasında balık kesim olarak yer almaya başladı. Deniz kızı modeli de denilen bu tarzı vücut biçiminiz uygunsa tercih edin. Uzun boylu ve normal kilolu gelinlerin tercih ettiği bir model olarak balık kesim gelinlikler taşıması zor kıyafetlerdir. Size gerçekten yakışan bir gelinlik modeli ile daha rahat edersiniz.

Bir cevap yazın