Tesettür Modası

Her giysi türünde olduğu gibi bu giyim tarzında da bir takım kriterlere uymanız şarttır. Tesettür giyim kıyafetlerinin ince ayrıntıları vardır. Bir spor kıyafette, gündelik bir yerde renk uyumsuzluğu rahatsız etmezken tesettürlü hanımlar başlarını da kapattığı için kumaşlarla daha iç içedir.

Kapalı bir hanıma baktığınızda kıyafetinin notunu vermeniz daha çabuk olur. Tesettürlü hanımların kıyafetlerini seçerken yaptığı bir takım hatalar onları tesettürlü göstermek yerine farklı anlayışlara yol açacaktır. Örneğin bol bir eteğin üstüne dar bir bluz gömlek ya da hırka giymek, tam tersi olarak da bol bir tuniğin hırkanın ve ya bluzun altına dar bir etek pantolon ya da tayt kullanmak gibi. Bu tarz bir giyim anlayışı hangi ortama girerseniz girin amacına uygun olmadığı gibi çevrenizdekiler tarafından da eleştirilecektir. Ne tarz giyim olursa olsun amaç uyum ve zarafettir.

Doğru renkleri doğru ölçülerle birleştirdiğinizde uyum kendiliğinden gelecektir. Tesettür giyim için boyunuz, kilonuz, boyun ve baş yapınız, vücut yapınız ölçü olarak önemlidir. Bazı hanımların boyun kısmı kısadır eğer toplama tarz bir eşarp bağlarlarsa boyları daha kısa görünecektir. Çünkü bu şekil boynu vücuda daha yakın gösterir. Boyu uzun hanımların ise kısa kesim etek ve pantolonları kesinlikle kullanmamaları gerekir. Kilolu bir bayansanız kesinlikle kısa ve dar üst ve ya alt kıyafet tercih etmemelisiniz. Öte yandan ölçüsüz bol bir kıyafet de sizi olduğunuzdan kilolu gösterir.

Bir diğer önemli kriter ise yaş aralığıdır. Her yaş da her rengi kullanabilirsiniz ancak sizden beklenilen çevrenizdeki insanlara karşı huzurlu bir görüntü vermenizdir. Orta yaş üzerindeyseniz canlı pembe ve canlı kırmız yerine pudra renkleri tercih edin. Tesettür kıyafetlerinizin olmazsa olmaz renkleri; siyah, kahverengi, krem, gri, pudra ve beyazdır. Bu renkler her yaş grubuna hitap eder.

Ayakkabınız, çantanız, eşarbınız derken uyumu yakalamak zor gibi görünse de birebir uydurmak zorunda değilsiniz. Tesettür kıyafetlerin amacının dışında kullanıldığında ortaya garip kıyafetler çıkıyor. Tesettür giyimde türban bağlama stilinizle ya da sırf farklılık adına kıyafetlerle oynamanız sizi komik göstermenin ilerisine geçemez.

Bir cevap yazın