Tesettür Mayo Kullanımı

tesettür mayoKadınların yüzmek için kullandıkları mayolar çokça tasarlanıp üretilmesine karşılık dini görüşleri ve özellikleri dolayısı ile suya giremeyen kadınların sayısı bir hayli fazladır. Bundan dolayı İslami koşullar da göz önünde bulundurularak üretilen tesettür mayo modelleri yakın zamanda sıkça görülen ve bütün kadınların hem spor yaparken hem de deniz veya havuza girerken kullandıkları bir kıyafettir. Niteliklerinin ve özelliklerinin sürekli olarak iyileştirilmesi sonucu şu anda normal mayolar ile eş özelliklerde ve bütün konfor koşullarını sağlayacak şekilde üretilmektedir.

 

 Tesettür Mayo Özellikleri

 

Tesettür mayo kalitesinin arttırılması sayesinde kapalı kadınların da yüzme sporunu yapabilmesi ve bu oranın artması gözle görülebilmektedir. Daha önceki mayolara nazaran tesettür mayoların vücuda yapışmayacak şekilde tasarlanması ve su çekmeyen kumaşlar kullanılması en büyük özelliklerindendir. Yüzmeyi engellemeyen yapıları sayesinde kapalı bayanlarında gönül rahatlığı ile yüzmelerine olanak verir.

 

 Tesettür Mayo Modelleri

 

Kapalı bayanlar için üretilen tesettür mayolar çok güzel tasarımlara sahip olmasından dolayı herkes tarafından beğenilerek kullanılmaktadır. Modeller parça sayılarına göre değişebilmekle birlikte aynı zamanda kısa kollu veya sıfır kollu olma özellikleri ile de farklılaşırlar. Bununla birlikte dar kesim veya bol kesim gibi modellere sahip olan tesettür mayolar rahatlık sağlamasının yanı sıra kişilerin tarzlarını da yansıtmaktadır.

 

Farklı yaş gruplarına göre tasarlanan mayolar üretildikleri kumaş türlerine göre de çeşitlenirler. Elastan, likralı, polyester ve polyamid gibi kumaşlar kullanılması kişilere seçme özgürlüğü sunmaktadır. Bununla birlikte her tür baskılı, desenli, düz veya çizgili ile kareli gibi farklı varyasyonlara sahip olmaları hem kullanışlılık hem de estetik katmaktadır.

 

 Tesettür Mayo Kullanımında Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Tesettür model mayolar çok farklı özeliklere sahip olduklarından kullanılırken ve alınırken isteğe ve kişisel zevklere göre dikkat edilmesi gereken şeyler mevcuttur. Mayoların su geçirimsizlik özelliğinin bulunması veya vücut hatlarını ne derecede sarması gerektiği ilk dikkat edilmesi gerekenlerdendir.

 

İçini gösterip göstermemesi ise en önemli konudur. Bazı tesettür mayo modellerinde bronzlaştırma özelliği bulunmaktadır. Bu konuda kişisel tercihlere göre dikkat edilmesi gereken bir konudur. Diğer bir tercih sebebi ise kullanılan kumaşın en hızlı sürede kuruması olarak söylenebilir.

 

Bir cevap yazın