Tesettür Mayo İle Yaz Tatili Rahatlığı

tesettür mayoYaz mevsiminin gelmesi ve özellikle yaz tatili dönemine girilmesi nedeniyle insanlar tatil beldelerine akın etmektedir. Oteller, villalar, tatil köyleri ve pansiyonlar bu dönemlerde binlerce yerli yabancı turisti konuk etmektedir. Güneş, deniz, havuz, plaj, deniz kumu gibi tatil ögelerinin tadını çıkarmak da tatilcilerin bu dönemde yapmış olduğu en iyi faaliyetlerdir.

 

Yaz tatili dönemi içerisinde hava şartlarına göre insanların giyim tarzı ortaya çıkmaktadır. Her insan bu tatil dönemlerinde oldukça ince ve açık kıyafetler tercih etmekte ve deniz keyfi için mayo, bikini giymektedir. Bu durum muhafazakar kesim için başka sorunları yanında getirmektedir. Her muhafazakar bayan dininin emrettiği şekilde giyinmeyi tercih eder. Bu giyim tarzı da sadece normal yaşamda sınırlı kalmayıp hayatının her dönemini kapsamaktadır. Dolayısıyla yaz tatillerinde denize veya havuza girmek isteyen muhafazakar bir bayan bikini giymeyecektir.

 

 Tesettür Mayonun Kazandırdıkları

 

Vücut hatlarını ve mahremiyetini gizlemek isteyen her kadın denize nasıl girebilirim sorusu ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu sorun yüzünden de denize girmekten çoğu zaman mahrum kalmaktadır. Yaşam ve giyim tercihleri nedeniyle isteği gibi denize girip güneşlenen insanlara nazaran muhafazakar kesimden kadınlar sadece deniz manzarasını izlemekle yetinmektedir. Tesettür mayo işte tam bu noktada muhafazakar kadınların tatilleri döneminde her türlü faaliyeti yapmasına olanak sağlamaktadır.

 

Tesettür mayo modası ile birlikte kadınlar istedikleri vücut mahremiyetini sağlama imkanına kavuşurken denize ve havuza girerek yüzmenin tadına varmaktadır. Bu mayolar işlevsel olarak tüm vücudu kapatırken aynı zamanda da yüzme faaliyetleri için hareketlilik de esneklik tanımaktadır. Görünüş itibariyle kol ve bacak hareketlerini kısıtlayan bir yapısı olsa da kullanılan kumaş itibariyle gayet rahat bir kullanımı vardır.

 

 Tesettür Mayo Çeşitleri

 

Tesettür mayolar genel olarak tam kapalı ve yarım kapalı mayolar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Yarım kapalı tesettür mayo modellerinde bacakların diz kapağı altından olan bölümler ile kolların dirseklerin altından olan bölümler açıktır. Geriye kalan vücut bölümleri kapalıdır. Tam kapalı tesettür mayolarında ise tüm vücudu kapatacak şeklinde tasarlanmış mayo modelleri mevcuttur. İnsanlar bu modeller içerisinde dilediğini seçerek havuz ve deniz keyiflerinin tadını çıkartmaktadır.

Bir cevap yazın