Tesettür Kombinlerinde Yapılan Hatalar

 

Tesettür kombin modellerinde seçeneklerin çoğalması ile birlikte yapılan hatalarda oldukça artmıştır. Özellikle tekstil sektöründeki gelişmeler sayesinde tesettür modellerinde hem renk hem de çeşit olarak model sayısı oldukça artmıştır. Renk seçeneklerinin fazla olmasına rağmen çoğu bayanın tesettür kombin aşamalarında en fazla yapmış olduğu hatalardan biri; aynı renk kombinlerin yaratılmasıdır. Kıyafet tercihinde aynı renklerin kullanımı hem görsellik olarak şık durmamakta hem de tercih edilen kıyafetin desen ile tasarımını yok etmektedir. Renk tonlarının birebir aynı olması yerine zıt renklerin kombinlerde kullanımı kıyafet tasarımlarını daha ön plana çıkartarak, şıklığınızı da gözler önüne serecektir. Bunun yanı sıra, çok fazla renge sahip aksesuarın kullanımı da yanlış bir seçim olabilir. Gözü çok yoracak renk ve aksesuarlar yerine tek bir renk üzerinde yoğunlaşarak o renge zıt ya da yakın renkler kombinleyebilrisiniz.

 

 Tesettür Kombin Aşamalarında Vücut Tipinin Önemi

 

           Tesettür kombin aşamalarında bayanların en sık yaptığı hatalardan biri de kıyafet tercihinin sadece beğeni üzerine yapılmasıdır. Kıyafet seçiminde kişinin seçtiği kıyafetleri beğenerek kombinlemesi elbette önemlidir. Fakat diğer bir önemli nokta ise seçilecek olan kıyafetlerin vücut yapınıza uygun olmasıdır. Yani, şikayetçi olunan bölgeleri yok edebilen kombinler hem daha çok beğeni toplayacak hem de daha şık görünmenizi sağlayacaktır. Basen ve göğüs bölgelerinden şikayetçi olan bayanlar bel bölgelerinde detay ya da aksesuarları artırarak, diğer bölgelerdeki yoğunluğu azaltabilir. Düz ve geniş bir vücut yapısına sahip olan bayanlar ise, kombinlerinde detaylardan uzak, sade kıyafetler seçmelidir. Bu şekilde vücut tipinizi tanıyarak daha şık ve zarif bir kombin elde edebilirsiniz.

 

 Tesettür Kombinlerinde Boy Uzunluğunun Önemi

 

Bayanlarda doğru kombinler öncelikli olarak kişinin vücut yapısını tanıması ile ilgilidir. Uzun boylu bayanlar tesettür kombin aşamalarında kendilerini daha zarif gösterecek uzun, diz altı ya da bilek hizasında biten kombinlerden yararlanırken, kısa boylu bayanlar diz üstü tunik ve pantolon modellerini kombinleyebilir. Kısa boylu bayanların özellikle bu ayrıma daha çok dikkat etmesi gerekmektedir. Aksi halde seçecekleri kombinler ile boylarını keserek daha kısa bir görünüme neden olabilirler. Bu hususlara dikkat edildiği sürece hem kıyafetin görsel tasarımı arttırılmış olur hem de doğru kombinler ile şıklık elde edilebilir.

 

Bir cevap yazın