Tesettür Kombinleri Nasıl Olmalıdır

tesettür günlük elbiseHerkeste olduğu gibi, muhafazakar bayanlarda da uyumlu ve şık giyinme konusunda sorunlar yaşanıyor. Tesettüre uygun ve doğru kombin yapmak, çoğu zaman yardım gerektirebiliyor. Peki, nasıl hem şık hem de uyumlu olunabilir? Etek, tunik, ayakkabı, çantalar nasıl uyumlu bir şekilde kullanılabilir? İşte tesettür kombin modellerine dair bilinmesi gereken önemli detaylar:

 

‘Tesettür kombin’ terimi ne kadar doğru?

 

           Tesettür kombin denilmesi, bazı muhafazahar kesim tarafından bu terime, karşı gelme durumu oluşmuştur. Kombin teriminin, tesettür giyimde kullanılması bir takım yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiştir. Bu düşüncelerin bazılarına hak vermemek elde değil. Özellikle yeni genç nesil kombin yapma konusunda birçok yanlış yapabiliyor ve tesettürle hiçbir ilgisi olmayan kıyafetleri kullanabiliyor.

 

Aslında kombin demek, farklı kıyafetlerin birbiri ile ahenk ve uyum içinde olması demektir. Kombin, dar pantolon ve bluzlar giymek, kafaya koca bir topuz takmak değildir. Bu nedenle kombin denilince akılla bu şekil kötü görüntüler gelmektedir. Bu noktada tesettüre uygun, doğru tesettür günlük elbise kombini yapmayı öğrenmenin büyük önemi vardır.

 

Tesettüre uygun olmayan dar kıyafetler

 

İlk adımda tesettüre uygun, vücut hatlarını belli etmeyen, dar olmayan kıyafetler seçilmeye dikkat edilmeli. Açıkçası dar olan kıyafetler, tesettüre hiç hoş bir görüntü sağlamamaktadır. Buna sadece tesettürlü bayanların değil, bu kıyafetlerin tasarımını yapan modacıların da dikkat etmesi gerekiyor.

 

Şal ve eşarp seçimi

 

Bayanların en çok sıkıntı yaşadığı durum, kıyafete uygun eşarp bulamamaktır. Çünkü hem ten rengine hem de kıyafete uyumlu eşarp ya da şal seçmek, biraz emek ister. Yaşı genç olan bayanlar, desenli eşarp örtmekten sakınmalı, bunun yerine daha sade ve düz şal modellerini seçmeliler. Bunun yanında da renk uyumunu da gözden kaçırmalılar.

 

Ten renginin kombinlerde önemi

 

Kombin yaparken uyulması gereken diğer bir husus ise ten rengidir. Ten rengi ve giyilen kıyafet uyumlu olduğu taktirde, daha şık görünmek mümkün. Özellikle açık tenli bayanlar, bu hususta çok şanslılar. Çünkü hemen hemen birçok rengi kullanma özgürlüğüne sahiptirler. Koyu tenli bayanlar ise bu nokta da daha dikkatli olmalılar. Doğru renkleri kullanarak her zaman şık görünmeleri mümkün.

 

Bir cevap yazın