Tesettür Kombinlerde Hırka Ve Eşarp Kullanımı

tesettürKıyafet kombininde, üst kısmı biraz daha bol, yani vücuda yapışmayan ve altı şık ve zarif olan modeller seçilmelidir. Örme uzun etek ve ceketle komik görünebilirsiniz, fakat örme kazak ve uzun geniş etekle zarif bir kıyafete sahip olabilirsiniz. Benzer şekilde tesettür kombin yaparken de iş ve gezi gardırop bileşenleri önemlidir. Sıkı pantolon veya sıkı etek muhafazakar bayanların vücut hatlarını belli edeceğinden tercih edilmemektedir. Parlak bir bluzla pantolonlar birleştirilebilir ancak karşıt kombinasyon mümkün değildir.

 

 Kıyafetin Tamamlamak İçin Ayakkabı Seçimi

 

Ayakkabılar kıyafetleri tamamlayan stilin özel bir öğesidir. Gece elbisesi zarif ayakkabılar, kot pantolonlar ile tamamlanabilmektedir. Spor ayakkabılar ile spor tesettür kombin yapılabilmektedir. İş elbiseleri ince topuklu ayakkabılar gerektirmektedir.

 

 Örme Hırka ve Giysiler Nasıl Birleştirilmelidir?

 

Giysinin yapıldığı kumaş ne kadar ince ve narin olursa, beden de bir giysi için önem arz etmektedir. Tüvit, dar kot pantolon ve trikolar üzerine ince giysiler giyiyorsanız ipek ve ince yünle iyi bir uyum sağlar. Örme giysiler ipek ile pek birleşmez. Bir gece elbisesi ve bir hırka kombinasyonu sadece kendi başına yetmez. Tığ işi kazaklar ve ceketler ile kot pantolon, dar ya da geniş olsun fark etmez uyumlu bir kombindir.

 

 Eşarp ve Diğer Aksesuarlar

 

Giysileri süsleyen modern eşarplar, şallar, başörtüleri ağır kumaşlardan veya ucuz pamuktan üretilmemelidir. Giysilere uyan aksesuarları seçmek de tesettür kombin oluşturmada çok önemlidir. Eşarplar kombinde her zaman şık görünür, havadar ve hassastırlar. Akşam için büyük mücevherler de tesettür elbiseler, abiyeler üzerine takılabilmektedir. Fakat büyük broşlar ince bluzlarla birleşmemektedir.

 

 Yelekli Pantolonlarla Yapılan Kombin

 

Bir diğer kurtarıcı tesettür kombin örneği yelekli takımlarla yapılan pantolon üzeri yelek kombinlerdir. Pantolon üzerine uzun bir gömlek ya da yelek tercih edilebilir. Gömleğin uzunluğu üzerine yelek giyildiğinden dolayı çok önemli değildir. Ancak gömleğin kol boyu oldukça önemlidir. Bunun sebebi yeleğin kollu olmamasıdır. Yeleğin şekli, boyu, modeli ve rengi değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca bu değişim mevsimlerine göre kumaş farklılığını da ortaya çıkarmaktadır. Yazın ince kumaştan üretilen yelekler ve gömlekler tercih edilirken kışın kaşe gibi kalın kumaşlardan üretilen ürünler tercih edilir.

 

 

Bir cevap yazın