Tesettür Kombinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tesettür giyen kadınlar başı açık olan kadınlara nazaran kombinlerini başörtülerine uydurmak durumundadır. Dolayısıyla kombin başörtünün rengi ve deseni çerçevesinde oluşturulur. Takılan başörtünün eşarp mı yoksa şal mı olduğu, desenli mi yoksa düz mü olduğu, ana renklerden mi yoksa ara renklerden mi oluştuğu üzerlerindeki diğer tüm kıyafet parçalarını etkilemektedir. Tesettür kombin konusunda bazı parçaların birbiriyle uyumlu olması, sizi çok daha şık, kıyafetinizi çok daha zengin gösterecektir.

Pantolon ve Başörtü Uyumu

Tesettürlü kadınların kıyafetlerinin hemen hepsi farklı renk ve desenlerden oluşsa bile taktıkları başörtü ve giydikleri pantolonun aynı renkte olması tüm kıyafeti çok daha uyumlu gösterecektir. Desenli bir şal ya da eşarp takılacaksa, başörtüsünde ağır basan renkte bir pantolon tercih etmek kombinde avantaj sağlayacaktır.

 

Başörtü ve Ayakkabı Uyumu

Takılan başörtü ve giyilen ayakkabı renk açısından birbirine uyduğu taktirde kıyafetin tamamı daha uyumlu gözükecektir. Kadınların her renk başörtüye uygun bir ayakkabıya sahip olmasına gerek yoktur. Kadınlar favori birkaç rengini bularak, bu rengin tonlarında ayakkabılara sahip olursa her kıyafeti kombinlemek kolaylaşacaktır.

Başörtü ve Çanta Uyumu

Tek renkte giyinmeyi seven kadınlar, örneğin kıyafetlerinin her parçası beyazsa taktıkları başörtü ve çantayı canlı renklerden seçerek kıyafetlerinde şıklığı yakalayabilirler. Tesettür kombininde küçük çantalar tercih etmek görünüş açısından bir avantaj sağlayacaktır. Büyük omuz çantaları kıyafetleri daha karışık göstereceğinden tercih edilmemelidir.

Tesettür Giyimde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tesettür giyimde uyumu yakalamak çok zor değildir. Özellikle son zamanlarda tesettür giyim konusunda alternatiflerin çoğalmasıyla adeta şıklık yarışına girilmiştir. Kolye veya küpelerin arka planda kalmasından dolayı şık saatler, bileklikler ya da yüzükler aksesuar olarak tercih edilebilir. Bu aksesuarlar kıyafetleri tamamlayıcı görevi üstlenecektir.

Tesettür Giyimde Nelerden Kaçınmalıyız?

Tesettür giyimde kıyafetleri daha kalabalık gösterecek çok fazla aksesuardan kaçınılmalıdır. Çok koyu renkli tesettür kombin yapmak kıyafetleri kapatacak, renklerinden dolayı parçaların güzelliklerini gölgeleyecektir. Koyu renk giyinmeyi seven kadınlar mutlaka çantalarında, ayakkabılarında ya da başörtülerinde açık renkler tercih ederek kıyafetlerini açmalıdır. Kıyafette mutlaka bir star parça bulunmalıdır, ancak star parçaların birden fazlası görüntüyü bozacaktır.

 

Bir cevap yazın