Tesettür Kombin Yaparken Yapılan Hatalar

tesettür kombinKıyafetin seçimi, dış giyimin kıyafetle uyumu, çanta, başörtü ve ayakkabı derken tesettürlü kadınlar kombin yapmakta hayli zorlanmaktadır. Tesettürlü kadınlar bazen doğru parçaları bir araya getirdiğini düşünse de farkında olmadan rüküş bir görünüm oluşturmaktadır. Bu sebeple tesettür giyimde doğru kombin yapmak bir hayli önemlidir. Tesettür kombinde her ayrıntıya ayrı önem verilmelidir.

 

 Birbiri İle Uyumlu Renkler Tercih Edilmeli

 

Tesettür giyimde en doğru tesettür kombin, doğru renkleri bir araya getirmekle oluşturulur. Birbirleriyle harika uyum sağlayan renkler olduğu gibi yan yana geldiğinde birbiriyle uyumsuz olabilecek renklerde mevcuttur. Bu sebeple tesettür kombin yaparken renklerin birbiri ile uyumuna çok dikkat edilmelidir. Tesettür kombin yapılırken çoğunlukta tek rengin birbiri ile türevlerini kullanabilir, eşarp ve çantayı farklı bir renk tonunda tercih edebilirsiniz.

 

 Vücut Hatları Dikkate Alınarak Seçim Yapılmalı

 

Bir kadının bedenini iyi tanıması gerekir. Beden hatlarındaki orantı ve ya fazlalık kıyafet seçimlerini de etkiler. Kıyafet seçiminde vücudunuza en uygun olan giysiyi tercih etmelisiniz. Kilo sorunu olan kadınların çok dar giyerek tüm vücut hatlarını ortaya çıkarması en büyük hatalar birisidir. Bunun yanı sıra vücut hatlarında orantısız bölgeyi dikkate almadan giyinmekte yapılmaması gereken hatalardan olmaktadır.

 

 Desenler Bir Arada Kullanılmamalı

 

Tesettür kombin oluştururken renk seçimi ne kadar çok önemliyse desenlerin birbiri ile uyumu da oldukça önemlidir. Çiçekli, çizgili ve nakış modellerinin hepsinin bir arada kullanılması çok yanlıştır. Bu kombin çok göz yorar ve sizi rüküş görünmenize sebep olur. Eğer ceket modelinde desen mevcutsa, etek ve başörtüsünde muhakkak düz renklere yer verilmelidir. Tesettür giysilerde birbiri ile en uyumlu görüntüyü verecek olan üst giyim ve eşarp uyumuna dikkat edilmesi gerekir. Bunun yanı sıra başörtü seçimi kadar bone seçimi de önemlidir. Bone tercihlerinde başörtüsüne uyumlu penye bone daha şık durmaktadır.

 

 Aksesuarlar Özenle Seçilmeli

 

Tesettür kombinin önemli bir bölümünü de kullanılan takılar oluşturmaktadır. Yapacağınız kombinin renklerine göre takılarında uyumu sağlanmalıdır. Kıyafet hem bulunduğumuz ortama hem de kendimize verdiğimiz değeri gösterir. Bu nedenle aksesuarların zarifliği, kıyafetimizin ve takıların şıklığı ile doğru orantılı olmalıdır.

 

Bir cevap yazın