Tesettür Kombin Renklerinde Daha Cesaretli Olun

Kombin kelimesinin anlamı birbirinden bağımsız olan kıyafetleri ve aksesuarları birbiri ile uyumlu hale getirmek veya uyumlu olacak şekilde bir araya getirmektir. Kombin demek çeşitli bağımsız kıyafetlerin birbiri ile uyum ve ahenk içinde olması demektir. Maalesef ki günümüzde gerek tesettürle giyilen kıyafetlerde gerekse açık kıyafetlerde özensiz görüntüler görülebilmektedir. Bu yüzden basit tavsiyeleri uygulayarak kişi kendisi için muhteşem bir kombin oluşturabilir.

 

 Tesettür Kombininde Uyum Yakalamak

 

Öncelikli olarak tesettürle uygun olmayan, hatta ve hatta uyumsuz duran dar kıyafetlerden uzak durulmalıdır. Tesettür kombin yaparken hiç hoş durmayan kıyafetler arasında vücut hatlarını belli eden kıyafetler yer almaktadır. Bu tip dar kıyafetler yerine vücuda oturmayan, bol kıyafetler giymek kişiyi çok daha şık yapar. Tesettür altına dar kıyafetler giymemek yaratılacak kombinde en önemli konu olmalıdır.

 

Diğer bir önemli nokta da eşarp ve şal seçimidir. Ten rengine göre tesettür kombin yapmak, kombinlerde eşarp ve şal seçimi, çizgili kıyafetler için dikkat edilmesi gerekenler vardır. Eşarp ve şal gerçekten çok önemli bir detaydır. Herkes gibi muhafazakar kadınların da şık ve uyumlu giyinme hakkı vardır. Ama buna rağmen kombinlerde çok da üzerinde durulmayan bir konudur. Takılan eşarp ya da şalın kıyafet ve ten rengiyle bir uyum içinde olması gereklidir. Mesela buğday tenli birini açık yeşil ve ekru gibi renkler daha şık gösterir.

 

Esmer kadınların ise tercih etmesi gereken renkler pembe tonlarıdır. Doğru renk tercihi kişiyi hem daha canlı gösterir hem de canlı göstermenin yanında kıyafet ile uyum içinde görünmeyi de sağlar. Gri ve siyah kullanılan kombinde kırmızı bir şal ya da eşarp kullanmak şık ve güzel bir kombin yaratmayı sağlar. Etek, şal, eşarp, ayakkabı, tunik, çanta, yelek bunların bütün hepsini uyum halinde kullanabilmek için bilgi sahibi olmak ve araştırma yapmak önemlidir.

 

 Tesettürde Giyimde Dar Modellerin Uyumu

 

Tesettür kombin denilince hemen akla moda gelmektedir. Belirli bir muhafazakar kesim tarafından bu duruma karşı çıkılma durumu olmuştur. “Kombin” kelimesi konu tesettür giyim, muhafazakar bayanlar olduğunda yanlış anlaşılmalara sebep olmuştur ve olmaya da devam etmektedir. Aslında günümüzde tesettür kombin çeşitlerine bakıldığında bu olumsuz düşüncelere hak vermemek de elde değildir. Özellikle genç tesettürlü bayanlar kombin konusunda epeyce yanlış yapmaktadırlar. Tesettüre hiç bir yanı uymayan kıyafetler giydikleri ortadadır.

 

Kombin yapmak demek; asla şal veya eşarbı kafada koca bir topuz yapıp altına dar etek veya dar pantolon giymek değildir. Bu farklı durumlar yüzünden kombin deyince akıllara maalesef böyle görüntüler gelmektedir. Tesettüre yakışmayan dar, streç kıyafetlerden kaçınılmalıdır. Uygun bir tesettür kombin yaparken en başta vücut hatları belli etmeyen kıyafetler seçilmelidir. Dar bir kıyafet tesettür giyimde hiç hoş durmamaktadır.

 

Bir cevap yazın