Tesettür Kombin Nasıl Yapılmalıdır?

Artık geçmişe göre günümüzde tesettür giyim ürünlerinde çok fazla çeşitlilik olduğundan dolayı kombin oluşturmak artık tesettürlü kadınlar için oldukça kolay olmaktadır. Çoğunlukla tek parça tercih edilen tesettür elbise modelleri kombine ihtiyaç duymuyor olabilir. Ancak ayakkabı ve aksesuar ile uyumlu tesettür kombin yapılabilir. Tesettür kombin uyumunda renkler ve modeller oldukça önemlidir.

 Tek parça tesettür elbiseler yerine ayrı ayrı parçalar daha şık bir görünüm sergileyecektir. Tesettür tunik altına giyilen kot pantolon ve spor ayakkabılar tarzınızı değiştirecektir. Tesettür kombin oluştururken eşarp bağlama şekilleri de oldukça önem arz etmektedir. Oluşturulan kombine uyum sağlayacak bir başörtü seçilmeli ve bağlama şeklide kombine uyum sağlamalıdır. Tesettür giyim ürünleri büyük parçalardan oluştuğu için renk uyumu da çok fazla önemlidir. Birbirini kesen renkler nahoş bir görüntüye sebep olabilir. Bu sebep ile tesettür kombinde renk geçişleri yumuşak olmalıdır.

 Tesettür Kombinlerde Başörtü Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 Eşarp ve şal seçimlerinde yapılan hatalar tesettür kombini tamamen kötü bir duruma düşürebilir. Titizlikle bağlanan eşarplarda bir iki saat sonra bozulma ve ya kayma oluşuyor. Bu durum ile karşılaşmamak için başörtü seçiminde kumaş kalitesi çok önemli bir ayrıntı olmaktadır. İpek kumaştan tasarlanan eşarplar çok şık bir görüntü oluşturmasına rağmen sürekli kaydığı için kullanımı zordur. İpek eşarp yerine hazır kendiliğinden boneli eşarplar tercih edilebilir. Bunun yanı sıra tercih edilen bone ve eşarp aynı kumaş türünden olmalı, yaz aylarında cotton özelliği fazla olan eşarplar tercih edilmelidir.

 Tesettür Giyimde Nelere Dikkat Edilmelidir?

 Tesettür giyim normal tarzlara göre çok daha fazla dikkat ister. Giyilen etek ve kaplar ile rahat etmek, başörtü yapımı ve ayakkabı seçimi normal giyimde yapılan kombinlere göre tesettür kombin yapımı daha da zor olmaktadır. Tesettür kombin oluştururken tunik ve ya bilek üstünde biten elbise ve kap modelleri daha rahat olacaktır. Gün içerisinde yaşanan koşuşturmalarda ayaklara dolanan uzun etekler yerine pantolon modelleri ile tamamlanan kombinler hem daha şık hem daha rahat olmaktadır. Pantolonlar ile günlük kombinler oluşturulabileceği gibi özel gün ve özel organizasyonlar için de çok şık kombinler oluşturulabilir.

Bir cevap yazın