Tesettür Kıyafetleri Nasıl Olmalı

Her şeyden önce tesettür dini bir kavramdır. İslami açıdan bakıldığında bazı mahrem yerlerin örtülmesi anlamına gelir. Ama tesettür bayan giyimimiz ile ilgili bir kavramdır. Vücudumuzun yüz harici her yerinin örtülü olması manasına gelir. Aynı zaman da İslam dininin gereklerinden biridir. Bu kavramı genel olarak kadınlar için kullanırlar. Oysa erkeklerin de giyiminde İslam dinine göre dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Ama tabi ki bu hususlar kadınlar da daha detaylı ve incedir. Ama kadınlarımız günümüzde tesettür anlamında giyinme hususunda zorlanmazlar. Eskiye oranlar tesettür anlamında giyebileceğimiz kıyafet türleri ve modelleri çok fazla çeşitlilik gösterir. Her iki mağazadan biri artık bu dönemde tesettür ile ilgilidir.

Tesettür Giyimi Türleri

Tesettür giyimi dediğimizde günümüzde aklımıza çok fazla çeşitte kıyafet türü gelmektedir. Uzun elbise, tunik, farklı şal ve eşarp modelleri, farklı pantolon modelleri, etek çeşitleri, uzun gömlekler ve benzeri olarak tesettüre girmiş kadınların giyebileceği çok fazla çeşit vardır. Kombin olarak ister pantolon ve tunik ile birlikte bir şal veya eşarp, başka örnek olarak elbise ve şal, başka bir örnek olarak da baktığımızda etek ve gömlek kombini rahatlıkla yapılabilir. Ve bu saydığımız modeller şuan neredeyse bin çeşitten farklı çeşitleri ve kombinasyonları vardır. Tesettürlü kadınlar bu dönemde bu yönden çok fazla şanslıdır. İstediği mağaza da kendi tarzına uygun istediği kombini oluşturup bunu gönül rahatlığı ile satın alabilir.

Tesettür Mağazaları

Günümüzde tesettür modellerinin bu kadar eşitlilik göstermesinin başlıca nedeni tesettür mağazalarında ki var olan çeşitliktir. Dışarı alışverişe çıktığımızda her iki mağazadan birinin tesettür üzerine olduğunu görürüz. Bunun yanı sıra internet mağazaları içerisine de baktığımızda gördüğümüz manzara dışardan farklı değildir. İnternet üzerinde de tesettür mağazası olarak hizmet veren birçok mağaza mevcuttur. Bunlardan biri de “Moda Selvim” mağazasıdır. Bu mağaza bir tesettür mağazasıdır. Ve öncesinde de bahsettiğimiz gibi tesettür üzerine bir mağazadır. Ve çeşitlilik diğer mağazalara oranla çok daha yoğundur. Aynı zamanda uygun fiyatların olması bu mağazayı daha da tercih edilir kılmaktadır.

 

Bir cevap yazın