Tesettür Kıyafetlerde Renk, Desen Ve Model Uyumunu Yakalayın

tesettür giyimKombin kelimesi birbirinden bağımsız gibi görünen kıyafetleri ve aksesuarları birbiri ile uyumlu bir hale getirecek biçimde bir araya getirmektir. Günümüzde maalesef ki tesettür konusunda giyilen kıyafetlerde özensiz görüntüler ortaya çıkabilmektedir. Bu konuda modacılar her yıl yeni sezon ürünlerini piyasaya çıkarmakta ve mağazalar yeni kombin örneklerini vitrinlerinde sergilemektedir.

 

 Dar Kıyafetlerden Uzak Durulmalıdır

 

Öncelikli olarak tesettürlü bayanlar tesettürlerine uygun olmayan dar kıyafetlerden uzak durmalıdırlar. Vücut hatlarını belli eden kıyafetler tesettür kombinde hiç hoş durmayan kıyafetlerdir. Bunlar yerine vücuda tam olarak oturmayan bol kıyafetler giymek muhafazakar bayanları çok daha şık yapmaktadır. Tesettür altına dar kıyafetler giymemek yaratacağınız kombinde en önemli konudur.

 

 Şal ve Eşarp Seçimine Dikkat Edin

 

Diğer bir önemli nokta da tesettür kıyafetleri tamamlamak için başörtüsü, şal ve eşarp seçimidir. Şal gerçekten çok önemli bir detaydır. Buna rağmen kombinlerde çok da üzerinde durulmayan bir konudur. Kullandığınız eşarp ya da şalın kıyafetinize ve ten renginize uyum sağlaması önemli bir konudur. Örneğin açık tenliyseniz kullanmanız gereken renkler mor, lila ve mavidir. Açık renkli bayanlar bu tonları tercih etmelidir. Mesela buğday tenliyseniz açık yeşil ve ekru gibi renkleri tercih etmeniz sizi daha şık gösterecektir. Eğer koyu tenli esmer bir bayansanız pembe tonlarını tercih etmelisiniz. Renk tercihi kıyafetiniz ile uyum içinde olmanızı sağlarken sizi daha canlı göstermektedir.

 

 Uyumlu Renkleri Birleştirmeye Çalışın

 

Kıyafetlerinizde devamlı olarak iki renk tonunu seçip bu iki renk tonu üzerinde yoğunlaşıyorsanız üçüncü bir renk kullanmanın zamanı geldi demektir. Kullandığınız iki renk solgun renkler ya da pastel tonlardaki renklerse kullandığınız üçüncü rengin bir o kadar canlı olmasına dikkat etmelisiniz. Gri ve siyah renkler kullandığınız kombinde kırmızı veya yeşil bir şal ya da eşarp ile şık ve güzel bir kombin yaratmanızı sağlar.

 

 Spor Giyimde de Tesettür Kıyafetler Kullanabilirsiniz

 

Kullandığınız tunikler ile de şık ve spor bir görüntü yakalamanız mümkündür. Spor bir güneş gözlüğü, kot pantolon ve botlarla tesettür giyimde spor bir şıklık yaratabilirsiniz. Bununla beraber kumaş bir pantolonla kombinleyerek sade ama şık bir görüntü yakalanabilir.

 

Değişik tarzlarda ve renklerde kıyafetleri kombinlemekten asla çekinmeyin. Kış mevsiminde canlı renkler kullanmaktan da çekinmeyin. Tam aksine canlı renkler kullanmak hem sizi hem de çevrenizdekileri daha enerjik hissettirecektir.

 

 

Bir cevap yazın