Tesettür Kapta Yeni Tasarımlar

 

      Tesettür giyim gün geçtikçe yeni tasarımlar ile ilgi çekici bir hale gelmektedir. Yazlık ve kışlık kıyafetler konforlu bir ürün deneyimi sağlamaktadır. Modası asla geçmeyen, tesettür giyimin en şık kıyafetlerinden tesettür kap, bu sezon da en kullanışlı modeller arasında yerini almaktadır. Üst tarafı vücudu saran bir ceket, alt tarafı da şık bir eteği andıran kıyafetler, pardesü tercih edenlerin aklını şimdiden çelmeye aday görünüyor. Tasarım zenginliği, birçok kıyafete göre dar olan kaplar, kullanışlılığı ve şık görüntüsü ile farklı renk seçenekleri altında kendisi göstermektedir.

 

Tesettür Kaplar Neden Çok Tercih Edilen Bir Elbise Türüdür?

 

Tesettür modasının dış giyim modellerim arasında yer alan kaplar, ferace, pardesü, kaban ve panço gibi türlerin arasından sıyrılmaktadır. Genel olarak tercih edildiği düşünülen, ferace ve pardesünün yanında onlara takip olabilecek nitelikte bir üründür. Görüntü olarak dış giyimin abiyesi niteliğinden olan tesettür kap modelleri, düğme detayları ve şık kesim modelleri ile tercih edilme sebeplerini her an artırmaktadır. Feraceler sıklıkla motif ve model olarak detay barındırmayan düz kesimlerdir. Bu nedenle, feraceyi sıradan bulan bayanlar için, alternatif bir seçim olarak kaplar ön sıralarda yer almaktadır. Aynı şekilde, benzer kesimlere sahip olunsa bile, kapın kesiminde etek bölümünün etek görüntüsüne uygun kesilmesi, pardesüde ise bu detaya yer verme olasılığının olmaması, kap modellerini bir adım öne taşımaktadır.

 

Tesettür Kap Modelleri İleride Nasıl Şekillenmelidir?

 

Kadın dış giyim modeli olan kaplar, kadınsı özellik ve motiflerle daha şık bir görüntü kazanmalıdır. Boyun bölgesinden göğüste sırt bölgesine eşit bir şekilde yayılan çiçek motifleri tasarımda kullanılabileceği gibi, etek bölümünde benzer motifler ile kadınsılık ön plana çıkarılabilir. Asimetrik kesimler ile şık bir görüntü alan tesettür kap modelleri ise klasikleşmiş tasarımlar arasında yer almaya adaydır. Kadın giyiminde ciddi bir yer sahibi olan kap modelleri, yer yer transparan öğelerin de kullanıldığı tasarımları kapsamalıdır. Genellikle kış modası ürünü olarak değerlendirilmesine karşın, yaz için de çok şık modeller hazırlandığı bilinmektedir. Tesettür elbiseleri içinde en modern ve şık görüntü sağlayan dış giyim modeli olarak kaplar, hakkettiği ilgiyi toplamaya devam edecektir.

 

Bir cevap yazın