Tesettür Kaplar ve Kullanımları

Tesettür kapTesettür, kadınların son zamanlarda oldukça benimsediği ve hayat tarzlarını oluşturdukları, inançlarına göre vücutlarının belirli bölümlerini örtmeyi tercih ettikleri genel tarza verilen isimdir. Son zamanlarda tesettür tarzını benimseyen kadın sayısının artmasıyla modacıların tesettüre verdiği önem de bu yönde artmaya başlamıştır. Dolayısıyla farklı tarzda ve şekilde kıyafetler de üretilmektedir.

 

Kadınların son beş altı sene öncesine kadar tesettür kıyafet seçmelerinde oldukça zorlanmaları kıyafet bulamamaları ve tarzlarını yansıtamamaları modacıları bu yönde çalışmalara itmiştir. Bugün ise birçok vitrinde, mağazada ve internet sitesinde tesettür kıyafetlerini görmek oldukça yaygınlaşmıştır. Bu durum tesettürlü kadınları oldukça mutlu etmektedir.

 

 Tesettür Parçaları Ve Tesettür Kaplar

 

Tarz, biçim ve şekil olarak birbirinden farklı birçok tesettür kıyafeti bulunmaktadır. Tasarımcıların farklı hayat veren dokunuşları ortaya oldukça nadide ve kullanışlı tesettür kıyafetleri çıkarmaktadır. Son zamanlarda tesettür kap, ferace, tunik ve pardösü modelleri özellikle daha dikkatli tasarlanmaktadır. Çünkü bu kıyafetler dış giyim kategorisindedir ve kadınlar daha çok kombinlerini tamamlamak için bu tarz kıyafetleri seçerler.

 

Tesettür kap modelleri genellikle diz kapağı hizasından beş parmak alt ya da üst kısmında olacak şekilde tasarlanmaktadır. Kaplar genellikle genç kadınlar tarafından tercih edilmekte ve rengarenk kombinlerle oldukça göz alıcı görünmektedirler.

 

 Tesettür Kapların Seçilmesi

 

Her tesettür kıyafetinde olduğu gibi tesettür kap seçiminde de kadınlar çoğu kıyafetine uyacak olan renkleri tercih etmektedirler. Genellikle toprak tonlarında tercih edilen kaplar oldukça zarif görüntüler oluşmasına neden olmaktadır. Ancak kap seçerken kumaşa özellikle dikkat edilmelidir. Çünkü kumaşın kalitesi kapın hem ömrünü hem de kullanışlılığını etkileyecektir. Ayrıca terleme sıkıntısı da unutulmamalıdır.

 

 Tesettür Kap Kombinleri

 

Tesettür kaplar doğru kombinlendiklerinde hafızalara kazınacak görüntülere sebep olmaktadır. Özellikle kot pantolonların ve kap ile aynı renkte ayakkabı seçilmesiyle oldukça sık görüntü oluşacaktır.

 

Spor bir görüntü için sırt çantası ile spor ayakkabı, şık ve zarif görüntü için ise ağır bir el çantası ve şık babet ya da hafif topuklu ayakkabı kombini yapılabilmektedir. Aksesuar seçimlerinde özellikle saat ve bileklikler ile zarif eklem yüzükleri kapları oldukça şık gösterebilecek diğer kombin tamamlayıcılardır.

 

Bir cevap yazın