Tesettür Kaplar Ve Kap Seçimi

tesettür kapArapça kökenli olan tesettür, kelime anlamı olarak örtmek, gizlenmek ve örtünmek anlamlarına gelmektedir. Günümüzde birçok muhafazakar kadın tesettüre önem vererek ve buna uygun giyime özen göstermektedir. Tesettür modasında dış giyim oldukça büyük önem taşımaktadır. Dış giyim denildiğinde akla kaban, pardösü ya da mont gelse dahi yaz aylarında giyilebilen veya mevsimlik tercih edilebilecek kıyafetler de mevcuttur. Bunların içinde en çok tercih edilen ürünler kap modelleri olmaktadır. Yaz aylarında ince olan hırkalar da çokça tercih edilebilmektedir. Fakat şık, zarif ve göz alıcı görünmek isteyen tesettürü benimsemiş kadınlar tesettür kap modellerine yönelmektedirler.

 

 Tesettür Kap

 

Tesettür kap dizlere kadar uzanan yapıda ve tesettürün kelime anlamına uygun olarak görünüm ortaya çıkaran dış giyim kıyafetidir. Tesettür kaplar özellikle yaz mevsiminde sıcak aylarda tercih edilmektedir. Bu kaplar farklı modellerle ve renklerle ön plana çıkmaktadırlar. Farklı kap modelleri arasında çokça tercih edilen modeller kuşaklı kap modelleridir. Kuşaklı kap modelleri zarif bir görüntü oluşturmakta ve kadınların ince görünmesine neden olmaktadır.

 

 Tesettür Kap Seçilmesinin Nedenleri Nelerdir?

 

Tesettürü benimsemiş olan kadınların birçoğu dış giyimde zarif, şık ve ağır görünmek istemektedirler. Aynı zamanda da rahatlıkla kullanabilecekleri ürünleri tercih ederler. Sonuç olarak da dış giyimde hem şıklığı ve zarafeti hem de rahatlığı birleştiren bir tesettür kıyafeti olan tesettür kap tercih etmektedirler. Yaz aylarında da rahatlıkla kullanılabilen bu kıyafetler kadınları terletmeyecek özellikte ince kumaş dokusuna sahiptir.

 

 Tesettür Kap Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Tesettür kap seçiminde birçok kadın kendi tarzını ortaya çıkaracak renk ve model seçimi yapmaktadır. Tesettür kap model ve renkleri de giyinilmiş olan etek ya da pantolona uygun seçilmekte veya ayakkabı ile kombinlenmektedir. Tesettür kapları tercih eden genç tesettürlüler de genel olarak rengarenk kapları seçmekte ve şal ile kombini tamamlamaktadır. Renkler bulunulacak ortama ve mevsime uygun olmalıdır. Yaz aylarında tercih edilen renkler fuşya veya mor gibi canlı ve açık renklerdir. Diğer önemli noktaysa kapın kumaşıdır. Kumaşların terletmemesine özen gösterilmelidir. Sentetik kaplar terletmekte ve yazın önerilmemektedir.

 

 

Bir cevap yazın