Tesettür Kaban

Moda gün geçtikte ilerleyen trendleri ile her zevke ve tarza hitap etmektedir. Tesettür giyim içerisinde de bu ilerleyiş göz görülür bir yol katetmiştir. Tesettür giyimi bir yaşam tarzı olarak gören kapalı bayanlar bu değişimlere ve tarzlara hızla ayak uydurmuşlardır.

Tesettür dış giyimde ferace, pardesü gibi pek çok çeşit olmakla birlikte daha koruyucu ve sıcak tuttuğu içi tesettür kaban ilk tercihtir.

Kaban, kış aylarının vazgeçilmez dış giysisidir. Uzun kısa yada orta boy olarak üretilirler. Kalın ve soğuktan koruyucu kumaşlarla üretilirler. Ancak mevsimlik olarak ta kullanım alanı genişlemiştir. Kapüşon yada yakasına kürk montesi modelin ve kumaşın türüne göre eklenmektedir. Daha hafif havalar yada bahar ayları içinde üretilmiş tesettür kaban modelleri vardır. Genç kuşak daha çok kapüşonlu,, diz hizasında olan modellere rağbet edebilmektedir. Tesettür kabanlar bu sebeple iki başlık olarak vermek mümkündür.

Kışlık tesettür kabanlar;

Kış ayları için kalın kumaşlar tercih edilir. Bunlar yün kumaşlar, kadife. kaşmir, tüvit kumaş , kalın polar ve deridir. Her boyda ve her modelde üretilirler. klasik modeller daha çok orta yaş hanımların tercihi olmaktadır. Modern tesettür kaban kesimleri ve ek aksesuarlı modellere daha genç tesettürlü bayanlar rağbet etmektedir. Yakası kürklü modeller her tasarımda kullanılabilmektedir. yakanın yanı sıra iç kaplama olarak ta daha sıcak ve koruyucu olması adına kullanılmaktadır. Daha koyu renkler tercih edilmektedir. Siyah, kahve tonları lacivert en gözde renklerdir.

Mevsimlik tesettür kabanlar;

Soğuğun kırılması dediğimiz ılıman hava geçişlerinde tercih edilmektedirler. İlk bahar başları ve son baharda kullanılmaktadırlar. Daha ince kumaşlar ile üretilirler. Pamuklu kumaşlar, kalın keten, deri , ince yün kumaşlar ve ince polar kumaşlar. Kış mevsimine göre daha açık renkler tercih edilir. Kısa diz be diz altı modelleri oldukça popülerdir. Kapüşonlu aksesuarlı olanlar yine daha çok genç tesettürlü hanımların odağındadır.

Günümüz modasında tesettür giyim geniş ürün yelpazesiyle hitap etmekte ve tesettür kaban bu alanın kışlık ve mevsimlik giyimde mihenk taşı olmaktadır. Her ne kadar tesettürlü hanımlara hitaben tanımlanmış olsa da artık tüm hanımlara hitap eder haldedir. Özellikle kışlık modeller çok rağbet görmektedir.

Bir cevap yazın