Tesettür Kaban Modelleri

Tesettür Müslüman aleminin kullandığı, önem verdiği bir kelime, bir değer tarzıdır. İslami bir değerdir. Yani dini bir kelimedir. Manası da dine uygun bir manadır. Anlamı kısaca örtünmek, mahrem yerlerini gizlemektir. Hem kadın için hem de erkek için geçerli bir dini kuraldır. Din tesettürü emreder. Dini bir emirdir. Kadınlar için yüz, ayak ve eller dışında herhangi bir yerin görünmemesi emredilir. Bu yerler dışındaki kısımlar örtülü olmalıdır.

Erkek için de diz kapağı ve karın arası örtülü olmak zorundadır. İslam dini kutsal kitapta bunları insanlara emir olarak iletmiştir. Tesettür konusu İslam’da çok çeşitli yerlerde ele alınmıştır. Hakkında çok fazla ayet ve hadis bulunmaktadır. O sebeple Müslümanların bu konuya dikkat etmesi gerekir.

Tesettür Giyimi

Tesettürün hem erkek hem de kadın için dini bir emir niteliğinde olduğunu yukarıdaki yazımızda belirttik. Erkekler için tesettür konusu kadınlara göre daha müsamahalı olduğu için erkek giyiminde çok fazla fark gözükmez. Sadece diz üstü kısa şortlar giymemeleri yeterli bulunur. Kadınlar için ise bu konu daha detaylıdır. Ve bu detayın gerektiği şekilde tesettür giyimi için çok farklı modeller, giysi türleri bulunmaktadır.

Tunik, elbise, pantolon çeşitleri, kaplar, pardösüler, kabanlar, etekler, gömlekler, şallar, eşarplar gibi çok farklı kategorilere sahip bir alandır tesettür giyimi. Eskiye oranla çeşitlilik de artmıştır. Önceleri daha az mağazaya sahip bulunan ve daha az modele sahip olan bu alan yeni yeni yükselişe geçmektedir. Gerek dışarıdaki mağazaları gerekse internette var olan çeşitli mağazalar bu konuda insanlara çeşitlilik sağlamaktadır. Mevsime göre de farklılaşan bu giyim alanı kış mevsiminin yaklaşması sebebiyle kışlık ürünlere de yer vermektedir.

Kışlık Tesettür Ürünleri

Kışın gelmesiyle birlikte kalın tunik modelleri, uzun kalın kazak modelleri, etek üstü kalın kısa kazaklar, hırka modelleri ve kış için en önemli olan kabanlar ortalığa çıkmaktadır. Kış için en önemli ürünlerden biri olan kaban, tesettürlü kadınlar için tesettür kaban adı altında satışa konmaktadır. Gerek butik mağazalarda, gerek internet sitelerinde yer alan mağazalarda, gerek ise pazar yerlerinde kış için önemli olan bu ürünü satın alabiliriz.

 

 

 

Bir cevap yazın