Tesettür İkili Kombin Yaparken

 

Tesettür modasının ilerlemesi ile birlikte, bu tarz giyimi tercih eden bayanların da alışveriş seçenekleri çoğaldı. Tesettür tasarımı yapanlar ve bu tasarımları üreten firmalar renk, desen, model skalalarını genişletti. Böylece tek bir renge ve modele bağlı kalmadan, daha şık görüntülerin oluşmasına imkan sağlandı. Bu noktada ise başka bir sorun ortaya çıktı. Her model ve renk birbirini tamamlamadığı için, tesettür kombin yaparken rüküş olma ihtimali doğdu. Bu noktada bayanların dikkat etmesi gereken birkaç ayrıntı söz konusu. Diğer parçalar ile birlikte düşünüldüğünde tesettür ikili kombin birbirine en rahat uyarlanacak parçalardır.

 

 Tunik Kombin

 

Tesettür ikili kombin arasında kuşkusuz en çok tercih edileni tuniklerdir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta tunik ile birlikte kullanılacak pantolonun birbiri ile uyum göstermesidir. Düz renk pantolonlar genelde bütün tunikler ile uyum sağlar. En rahat kombinlenecek renk ise krem ve siyah tonlarda olanlardır. Tesettür kombin yaparken tunik ve pantolon faklı renklerde ise, başa takılacak eşarbın düz olması daha şık bir görüntü oluşturur. Aynı renklerde seçilen tunik ve pantolon kullanılacaksa, baş kısmı daha hareketli olabilir.

 

 Başka Alternatifler

 

Tesettür ikili kombin oluştururken alternatifler tuniklerle sınırlı değildir. Etek ve gömlek ile de tesettür kombin yapmak oldukça yaygındır. Burada ise şıklığa en çok etkisi olan konu etek seçimidir. Fiziğe göre etek seçimi yapmak doğru görünüşü yakalamanın altın kuralıdır. Örneğin zayıf bayanlara enine çizgili etekler yakışacakken, kilolu olanlar bu modellerden uzak durmalıdır. Tesettür ikili kombin etek ve bluz ile yapılacaksa, yine renklerin ve desenlerin nasıl kullanıldığına da dikkat edilmesi doğru görüntüyü yakalama açısından önemlidir. Desenli bir gömlek seçilmiş ise, onu düz bir etekle tamamlamak daha doğru olacaktır. Eğer tam tersi etek desenli ise, gömleğin düz olmasına özen gösterilmelidir. Bluz ve etek seçmenin tesettür kombin yaparken çok klasik bir görüntü oluşturduğunu düşünenler, çizgili formlardan yararlanarak daha spor bir görüntüye ulaşabilir. Örneğin modern kesimli düz renk bir eteği, çizgili bir bluzla tamamlamak daha çağdaş bir görünüme ulaşılmasını sağlar. Tamamı düz renklerden seçilmiş bir kombin ise, aksesuarlar ile hareketlendirilebilir.

 

Bir cevap yazın