Tesettür Hakkında Bilgi

Elbise ile örtün. Kapanmak, sözlükte kapalı, örtülü, giyimli ve donanımlı” anlamına gelen Arapça setr kelimesinden türetilmiştir. Hicap, özel kısım olarak kabul edilen vücut kısımlarını göstermeyen kadın ve erkekleri ifade eder.

Başörtüsü, vücut kısımlarını göstermeyen kadın ve erkekleri ifade eder ve bu kısımlar özel kabul edilir.

 Kadınlar Ve Erkekler

İster erkek ister kadın olsun, insanları kıyafetlerini giymeye veya örtmesi için birçok neden vardır. Ait olduğu ülkenin doğal koşulları, iklimi, mevsimleri, kültürel değerleri, inandığı dinler ve teslimiyetler hakkında emir ve yasaklar ve hatta gümrük, adet ve ahlak, ahlak, ekonomik koşullar, kıyafetler ve aşınma ve tesettür modellerini etkileyecektir.

Yeryüzünde yaşayan insanların, bulundukları ülke ve dinin coğrafi ortamını anlamak kolaydır. Uluslararası kültürel değişimler, insanların moda adına giyinme, örtme ve yayılma şeklini etkilese de, ulusların ve yerlerin eğlencesi her zaman önemli bir rol oynar.

Buna ek olarak, din tarafından belirlenen önlemler yüzlerce yıldır değişmeden kalan perdenin ana içeriğidir. Bununla birlikte, insanlar ayrıca kendi ulusal kültürlerinde ve medeniyetlerinde yaşamaktan zevk alırlar. Tesettür peçe formunun koşulları, her ülkenin ulusal kültürüne ve dini inançlarına göre her dönemde değişmiştir.

 Yaşamın Bir Parçasıdır

Bu, örtmek için kıyafet giymek ve yemek yemek gibi insan hayatını sürdürmek için temel bir gerekliliktir. Perdenin şekli, rengi ve tadı ne olursa olsun, onu giymek yaşamın devamını tatmin edebilir, insanların utanç duygusunu kapsar, utanç ve utancın kaybolmamasını sağlar ve bireylerin toplumda utanmamalarını sağlar ve kaba. Çıplaklığın neden olduğu çirkin yaşam, fuhuşu önler.

Erkeklere ve kadınlara arkadaşları arasında muhteşem bir statü verir. Sizi hayvanlar gibi yaşam tarzlarından kurtarır. Irk ve onurlarını korumaya ve aile düzenini korumaya yardımcı olur.

 Kapalı Elbisede Aranan Özellikler

Tüm vücudu kaplayan bir elbise olmalı.

İnce ve şeffaf olmamalıdır.

Dar olmamalı ve vücut çizgilerini açığa çıkarmamalıdır.

Erkek elbisesi gibi görünmemelidir.

Elbise dekore edilmemelidir.

Müslüman olmayanların kıyafetlerine benzememelidir.

 Tesettürün Hikmeti

Fitnelere meydan vermemek.

Hanımları kötü niyetli insanlara karşı korumak.

Çocukların terbiyesi ve dünya huzuru için ortam oluşturmak gibi nedenler sayılabilir.

 

 

Bir cevap yazın