Tesettür Gömlek Çeşitleri

tesettür gömlekBiz bayanlara, kıyafet denilince aklımız durur. Yada kendim adına söyleyelim. Bayan kıyafetleri, erkek kıyafetlerine göre daha çeşitli ve daha ön plandadır diye düşünüyorum. Çünkü biz kadınlar her türlü gömleği her şeyle kombin yapabiliyoruz. Genelde pantolonlarla kombini yapılıyor tabi ki hem erkek de hem bayanlarda ama Bayanlar bunu sadece pantolonla değil kolyemizle, küpemizle, kemerimizle dahi her şeyle kombinini yapmaktayız. Tabi ki bu gömlekleri sadece açık bayanlar değil, tesettürlü bayanlarımızda kullanmakta ve giymektedir.

Tesettürlü bayanlar içinde hem şık hem de güzel bir alternatif olarak çeşit çeşit gömlekler mevcuttur. Yeni bir yıl gelmekte ve bu sezonda tesettür gömlek çeşitlerine yer verilmektedir. Yani bu yıl içerisinde de, bütün tesettürlü bayanlarda gömlek çeşitlerini görebileceksiniz. Tesettürlü bayanlarımız genelde tek renk gömlek tercih etmektedir, çünkü bu onları kombin yapma konusunda daha başarılı kılabilir. Yani tek bir gömleği 3-4 çeşit kombin ile yapabilir.

Gündelik yaşamda, biz bayanların hem şık hem de rahat etmek söz konusu olunca genelde gömlek tercih edilmektedir. Kot gömleklerde bunlardan bir tanesidir. Ve kot gömlekleri hem tesettürlü, hem de açık bayanlar daha çok tercih etmekte. Çünkü hem spordur hem de çok şık bir modeldir. Genelde tesettürlü bayanlar için, uzun boylu gömleklerde mevcuttur. Çokta şık olup altına yine bol bir pantolonla kombini kolaylıkla yapılan bir gömlek çeşididir. Tesettür gömlek modelleri arasında bir diğer çeşitte, yaka detayında fiyonklar ve çiçek vesaire detaylar bulunan gömlek modelleridir. Bu yıl yine hem çok şık, hem sade olmak istiyorsanız. Yakası detaylı tesettür gömleklerini tercih edebilirsiniz.

Güzel bir etekle kombini kolay bir şekilde yapılarak çok şık görünüme sahip olabilirsiniz. Tesettür gömlekleri, genelde pantolonlarla kombini yapıldığı için uzun olan gömlekler tercih edilebilir elbette ama bel kısmına gelen ve çok uzun olmayan gömleklerde eteklerle kombini yapılabilmektedir. Genelde bayanlarımız renkleriyle de şık olunabilecek gömlek seçiminden yanadır. İster keten gömlek olsun, ister kot, ister saten gömlekler olsun bu yılda her türlü modeline yer verilecektir diye düşünüyorum.

Bir diğer tesettür gömleklerinde ise hem yaz, hem de kışın kullanılabilecek, uzun kareli gömleklerdir. Hem uzun olması itibarıyla pantolonlarla da kombini yapılmakta ve rahatlıkla beraber şıklık ve spor tarzını da yansıtmaktadır. Tabi ki bu tür gömlekleri de sıfır kol ceketlerle ve renk uyumlu eşarplarla kombini yapılmaktadır.

 

Bir cevap yazın