Tesettür Giyimindeki Püf Noktalar

Bilindiği gibi tesettür her yiğidin harcı değildir. Kadın onu kendine yakıştırmalı ve taşımalıdır. Bu aralar çok fazla moda olan ürünlerde mevcuttur. Genelde herkesin kullandığı ipek şallar ve eşarplarda bunlara birer örnektir. Moda Selvim gibi markalar en çok kullanılan markalardır. Şimdi birde yeni çıkan koton şallar, ketenler, şifonlar ve ince yazma türü eşarplarda bulunmaktadır. Mevsime göre doğru eşarbı seçmek yıkanması, kullanımı ve bağlama teknikleri tesettür de önemlidir. Tesettür hem zarafet hem de asilliği bir arada getirir, tabi bunlar için uygun renk seçimleri de çok önemlidir.

 

 Yüze Giden En Uygun Renkler Nelerdir ve Neyi Neye Göre Kombine Edebiliriz?

 

Yüze giden en iyi renkler sizin yüz şekliniz ve cildinizin rengiyle alakalı bir durumdur, eğer esmerseniz size koyu tonlardan çok hafif tonlar daha çok yakışacaktır. Haki ve zümrüt yeşili, fuşya, mor veya pembe tonları hardal sarısı ve sinir bozucu açık renkler sizin suratınızı daha güzel ve dikkat çekici gösterebilir. Açık ve beyaz bir teniniz varsa veya kumral iseniz siyah, toprak kahverengisi, zümrüt yeşili, bordo ve pudra rengi daha iyi gidebilir. Eşarpları üstünüze göre de kombine etmelisiniz her eşarp her giyinişe yakışmaz. Bazıları çok asil zarif ve ince olduğundan ince bir elbiseyle veya ince etekle bazıları ise çok sportif durduğundan pantolonla veya spor eteklerle tercih edilir.

 

Mevsimlere ve Hava Durumlarına Göre Neler Takabiliriz ve Eşarpları Yıkama Yöntemleri Nelerdir?

 

Hava sıcaksa en iyisi keten şifon veya piliseli şallar olabilir. Bunun dışında soğuk havada eşarp yerine şal takmanızı tavsiye ederim. Soğuk havada özellikle de yağmura yakalanan eşarplar sertleşiyor ve aşırı derecede renk değişimine uğrayabiliyorlar. Eşarpları yıkarken elinizle suda çitileyerek ve hafif ovuşturarak yıkamalısınız ki rengi atmasın birazda şampuan dökebilirsiniz nemli şekilde ütüleme yoluyla kurutabilirsiniz. Şallarda ise eski sertlik ve esnekliğine kavuşması için çitileyerek yıkanmasını tavsiye ederim eski eşarp ve şallar gül suyu ile yıkarsanız bu lekeleri çıkarmanız da size daha çok kolaylık sağlayacaktır.

 

Sosyal Medyanın Moda ve Tesettürle İlişkisi Nedir?

 

Günümüzde en çok bize bağımlılık yapan ve konusu özellikle tesettür olan birçok resim ve bağlama yöntemlerinin bulunduğu sosyal medya muhteşem bir satış ve ticaret yeri haline dönüşmüştür. Bu sosyal medyada tesettür moda ve bağlama şekilleri de ileri boyutta izlenme ve ilgi sağlamıştır. Yeni kapananlar bile çok kolay bir şekilde öğrenebiliyor bağlama stillerini öğrenebiliyor ve güzel kombin anında ulaşabiliyor. Artık internet ile her şey daha kolay bir hale geliyor.

 

Bir cevap yazın