Tesettür Giyiminde Feracenin Yeri

Tesettür giyimi son yıllarda çeşitlilik ve kendine özgü moda trendleriyle gözle görülür şekilde gelişim göstermiştir. Çok sayıda farklı tesettür giyim üzerine firmalar açılmıştır. Rengarenk tunikler, eşarplar, pantolon modelleri ile seçim şansı artarak devam ediyor. Modaselvim markası da tesettür giyiminde ön sıralarda yerini almaya devam ediyor.

Dışarı çıkarken genelde pardesü kullanımına ağırlık verilirken son yıllarda özellikle bahar ve yaz aylarının kurtarıcısı geçmişten gelen bir tesettür giyim modeli yeniden gündeme gelmiştir.

 

 Tesettür Giyiminin Eski İsmi Yeniden Gündemlerde Yerini Alıyor

 

           Ferace, Osmanlı Devletinin bir döneminde meşhur olmuş pardesü, çarşaf görevi gören çizgileri ve modelleri daha zarif duran tesettür giyimidir. Osmanlı döneminde sadece kadınlar değil dervişler de bu giyim modelini sıklıkla tercih etmişlerdir. Tesettür giyimi tercih eden kadınların dışarı çıkarken üzerine hatlarını belli etmeyen bol ve uzun kıyafetler giymeyi tercih ederler. Tam da buna uygun olarak ferace de kolları ve yakası bol, aşağıya doğru bollaşarak devam eden ve arkası topuklara kadar uzanan uzun bir giyim modeline sahiptir. Birçok firma çeşitli renk ve model üretimlerini devam ettirmektedir. Bu firmalar arasında sıklıkla gözümüze çarpan Modaselvim markası da göz alıcı tesettür dış giyim model seçenekleri sunmaya devam etmektedir.

 

 Günlük Hayatta Tesettür Giyimde En Sık Hangi Modeller Karşımıza Çıkar?

 

Günlük hayatta çoğunlukla erkek kadın herkes hem rahat hem şık olan modelleri tercih etmektedir. Tesettür giyiminde de ek olarak tek parçalı giy-çık modeller en çok tercih edilenler arasındadır. İçteki giysi farketmeksizin gündelik alışveriş gibi işlerde üste giyilen çarşaf, pardesü gibi ferace de hayat kurtaran bir üst giyimi çeşididir.

 

 Tesettür Kıyafetlerinin Kumaş Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

Tesettür giyim üretiminde en önemli noktalardan birisi kumaş seçimidir. Çünkü kış döneminde üşütmeyecek kalın ama bolluğu da kaldırabilecek kumaşlar tercih edilmeliyken, yaz döneminde terlemeyi önleyen ince fakat iç göstermeyen, vücuda yapışmayan kumaşlara dikkat edilmelidir. Genellikle kış döneminde aşırı kalın olmayan ancak ısıtan yünlü pamuklu kumaşlar tercih edilmektedir. Yaz döneminde ise hafif kalın keten ya da pamuk dokuma ince kıyafetler tercih edilmektedir. Keten kumaşların çabuk kırışma özelliği sık tercih edilmemelerine sebep olmaktadır. Tesettür giyimin en gözde kumaş türü krep kumaşlardır. Hem dökümlü hem kırışıklığı belli etmeyen rahat kumaş tipidir.

 

Bir cevap yazın