Tesettür Giyiminde Abiye Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

 

G.M.Z. Tesettür - Kendinden Kemerli Mika Abiye ZRM6095 Laci (1)Tesettür modası son yıllarda ki gelişimi ile moda severlerin ihtiyaçlarına tam anlamıyla cevap vermeye başladı. Tesettür giyim firmalarının, moda trendlerini takip etmeleri hatta moda trendlerini bizzat belirlemeleri ile tesettür giyim seçenekleri çoğalmıştır. Size de bu seçenekler arasından doğru kıyafeti tercih etmek kalmıştır. ” Peki, doğru kıyafeti belirleyen ölçüler nelerdir? Tercih yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? tesettür abiye seçiminde nelere dikkat etmeliyiz? ” diyorsanız yazımıza göz atmanızda fayda var.

 

Tesettür giyim modası, günlük giyim, ofis giyim ve abiye giyim olarak üç ana kola ayrılmaktadır. Modanın can alıcı noktası ise trendler kadar üzerinize yakışan kıyafeti bulabilmek ve bu kıyafetin içinde kendinizi rahat hissedebilmekten geçer. Günlük kıyafet seçiminizde ve ofis (iş yerine uygun giyim) kıyafeti seçiminizde ortama uygunluğu ve rahatlığı hedeflerken, abiye seçiminde kıstaslar oldukça değişmektedir.

 

 Tesettür Giyiminde Abiye Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 

Tesettür giyiminde abiye seçerken dikkat etmeniz önemli detaylardan ilki şüphesiz ki vücut şeklinize uygun olan modeli bulabilmektir. Örneğin üst bedeni alt bedenine oranla daha geniş olan bir kadının, giyeceği kıyafetin üst bedeninde işlemeler, detaylar olması dikkati üst bedene çekeceği için oldukça riskli bir tercih olacaktır. Üst kısmı daha sade olarak tasarlanmış, koyu renkli bir tasarım ile dikkat üst bedenden uzaklaştırılabilir. Keza alt bedeni, üst bedenine oranla daha geniş olan bir kadının giyeceği kıyafetin işlemeleri ve kıyafetin dikkat çeken ayrıntılarının, elbisenin üst beden kısmında kullanılmış olması gerekmektedir. Tesettür abiye seçiminde dikkat edilmesi gereken diğer önemli özelliklerden biri de abiye kıyafetin trend renklerle göz doldurmasıdır.

 

Bulunduğunuz ortamlarda, katıldığınız davet ve törenlerde kullanacağınız abiyenin rengi, trend olduğu kadar ten renginize de uyumlu olmalıdır. Şayet siyah gibi zamansız bir rengi tercih etmeyecekseniz, abiyenizin hangi renk olması gerektiğine biraz araştırma yaparak başlayabilirsiniz. Bu yıla damgasını vuran su yeşili, göl grisi, mercan kırmızısı, niagara mavisi gibi trend renklerden ten renginize uygun olanı tercih edebilirsiniz. Abiye seçerken dikkat etmeniz gereken son detay ise abiyenin üretildiği kumaşın katılacağınız ortama uygunluğudur. Örneğin, vücut kusurlarınızı belli edebilecek olan ve fazla iddialı satenden üretilmiş bir abiye ile aile içinde ki bir nikâh törenine katılmak pek uygun olmayabilir.

Bir cevap yazın