Tesettür Giyiminde Abiye Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Y.G.S - Eteği Aksesuar Düğmeli Balık Abiye YGS5016 Laci (1)Kadınlar her zaman şık ve rahat olmak isterler fakat özel zamanlarında hiç olmadıkları kadar şık olmak isterler. Özel anların vazgeçilmez kıyafeti abiyeler, doğru seçildiği takdirde şıklığınıza şıklık katarken yanlış seçilmiş bir abiye modeli ise sizi hüsrana uğratabilir. O yüzden tesettür abiye seçiminde bazı detaylara daha fazla önem vermek gerekir.

 

Tesettür Giyiminde Abiye Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

           Tesettür abiye seçimi oldukça titizlilikle yapılması gereken bir süreçtir. Rahatlığınızdan ödün vermeden şık olabilmeniz doğru tercihler ile mümkündür. Abiye kıyafet giymeniz gereken bir zaman diliminde iseniz şayet unutulmayacak fotoğraf karelerinin içinde yer alacaksınız demektir. Fotoğraflarınıza bakıp ”keşke” dememek adına sizin için hazırladığımız yazımıza bir göz atmanızda fayda var.

 

Abiye seçiminizde ilk öncelikle dikkat etmeniz gereken proporsiyonunuza uygun modelleri belirlemektir. Vücut tipinizi bilmeniz ve vücut hatlarınıza uygun modelleri yönelmeniz sizi yanlış abiye seçiminden uzaklaştıracaktır. Bir örnekle detaylandırmak gerekirse; kum saati şeklinde bir vücudunuz varsa çok şanslı olduğunuzu söyleyebiliriz, hemen hemen her modeli tercih edebileceğiniz gibi balık modeli abiye elbiseleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

Vücut tipiniz, elma olarak adlandırılan, geniş üst bedene sahip kadınlardan iseniz dikkati üst bedene toplayacak detayların, işlemelerin, süslemelerin olduğu abiye modellerinden kaçınmak doğru olacaktır. Vücut tipiniz armut olarak adlandırılan kadınlardan iseniz bu seferde basen bölgenizi saran, detayların elbisenin üst bedeninde kullanıldığı modelleri tercih etmelisiniz. Ne kadar hoş bir modeli olmuş olursa olsun proprosiyonuza uymayan, yanlış yerde kullanılmış detaylar ile kamufle etmek istediğiniz bölgelerinize dikkati çeken abiye kıyafetlerden uzak durmalısınız.

 

            Tesettür abiye seçiminde dikkat etmeniz gereken diğer bir önemli detay ise renk konusudur. Sadece trend olduğu için bir rengi kullanmak büyük bir risktir. Ten renginiz, göz renginiz kullanacağınız aksesuarlar ile giyeceğiniz abiyenin renk uyumu bir bütünlük içinde olmalıdır. Tabi sadece ten renginize uygun olması yeterli değildir. Seçmiş olduğunuz kıyafetin,ten renginize uyumu kadar abiyeyi giyeceğiniz zamanın mevsimine uygun renkler de tercih etmeniz gerekir. Örneğin kış mevsimi için pastel tonlar yerine lacivert, siyah, bordo, nefti yeşili gibi koyu tonları ya da toprak tonlarını seçmek daha doğru olacaktır. Yaz mevsimi için ise pastel tonlar ve canlı renkler daha uygundur.

 

Bir cevap yazın