Tesettür Giyimin Yeniçağı

yeni-sezon-tesettur-giyimGünümüzde yaygınlaşan tesettür giyime gün geçtikçe rağbet artmaktadır. Gelişen moda tesettür anlayışıyla artık daha fazla tesettür giyim, model ve kalıpları üretiliyor. Tesettür giyimde eskiye bakıldığında sınırlı sayıda model olduğu görünmektedir. Günümüzde tesettürlü bayanların ihtiyaç duyduğu yeni sezon tesettür giyim ihtiyacı karşılamaya başlamış ve birçok marka ortaya çıkmıştır. Birçok tanınmış markada son yıllarda tesettür giyimi üzerine çalışmaya başlayınca; tesettür giyim alternatif modada adını duyurmuştur.

 

 Gelişen Tesettür Giyim Ürün Yelpazesi

 

Tesettürlü bayanlar artık istedikleri renkte, modelde ve şık stillerde uygun ürünleri rahatlıkla bulabilmektedir. Yeni sezon tesettür giyim modelleri arasında ilk akla gelen eşarplar, şallar, feraceler, tunikler, abiyeler vb. yanı sıra artık pantolon modelleri, gömlekler, ceketler ve bunları tamamlayan aksesuarlarla birlikte tesettürlü bayanların vazgeçilmezleri olmuşlardır. Yeni sezon tesettür giyim ile birlikte tesettürlü bayanların aksesuara olan ilgisi de artmıştır. Renk renk kolyeler, geniş beli saran kemerler ve bronşlar son yıllarda oldukça tercih edilen aksesuarların başında gelmektedir.

 

 Yeni Tesettür Giyim Modası Kaplar

 

Günlük giyiminde rahat ve sade olmayı tercih eden tesettürlü bayanlar özel gün ve davetlerde daha şık olmayı tercih ederek bakımlı olmaktadırlar. Bu sebeple yeni sezon tesettür giyim modellerinde bazı değişikler olmuş ve bayanların ürün yelpazesi oldukça gelişmiştir. Mesela yine son yıllarda kap diye adı geçen; ince kumaşlardan üretilen, diz altına inen, fermuarlı ya da düğmeli şekilde tasarlanan dış giyim ürünüdür. Aslında şekil olarak pardösüyü anımsatsa da aslında kaplar pardösüden daha kısadır.

 

 Kap Ve Pardösü Farkı

 

Çoğu tesettürlü bayan tarafından karıştırılan kap ve pardösüler arasındaki farklar oldukça belirgindir. Bu farkları şöyle sıralayabiliriz. Kap modeller pardösülerden daha kısadır. Diz altına kadar inen kaplar ince bir kumaştan yapılmaktadır. Kap modellerinin çizgisi daha farklı ve pardösüye göre daha modellidirler. Kaplar aslında tunik ve pardösülerin bir sentezi olup elbiseyi andıran süslü modellerdir. Kaplar pardösülerden farklı olarak daha hafif ve ince modellerden oluşmaktadır. Çoğunlukla pantolon ve Jeanlarla giyilen kaplar her renkte olabilir. Genellikle bahar ve yaz aylarında tesettürlü bayanlar tarafından tercih edildiği için daha canlı renklerden oluşmaktadır.

 

Bir cevap yazın