Tesettür Giyimin Vazgeçilmezi Ferace

Kapalı bayanlar dinimiz gereği muhafazakâr giyinmek zorunda oldukları için kıyafet konusunda genel anlamda zorlanırlar. Zorlanmaktan kasıt çoğu zaman kendilerine uygun kıyafeti bulamamalarıdır. Gerçi son zamanlarda tesettür giyim adına açılan pek çok mağaza ve internet sitesi sayesinde bu sorunun da ortadan kalktığını söyleyebiliriz.

Pardösü hemen hemen birçok kapalı bayanın tercih ettiği dışarı çıkarken giyindikleri manto tarzında bir giysidir. Yazları pardösü çok kalın geldiği için genelde bayanlar feraceyi tercih ederler. Daha ince ve hafif olan ferace birçok kapalı bayanın vazgeçilmezidir. Özellikle yazın muhafazakâr bayanlar için oldukça büyük kolaylıktır. Uzun boylu, yakasız ve siyah renkte olan bu giysi batı kesimlerde daha çok köylü kadınlar tarafından günlük elbise olarak tercih edilir.

Eskiden erkekler de kadınlar da ferace giyermiş. Tabi erkeklere ayrı kadınlara ayrı tasarlanırmış. Mevsim değişikliğine göre içi kürklü olanları da bulunurmuş. Gençler ise daha çok kırmızı rengi giyiyorlarmış. Günümüz de ise daha modern tarzları ve çeşitli renk seçenekleri bulunmaktadır. Pardösü ve çarşaf ortasında bir giyside denebilir. Kadınların pardösüden daha çok feraceyi tercih ettiklerini söyleyebiliriz.

Uzun boylu ve siyah bu elbisenin pek çok çeşidi bulunmaktadır. Boydan dümdüz inen siyah elbiseyi andıran modeli dışında, bel kısmı dar aşağı doğru pileli olarak inen modelleri ve yarasa kollu feracelerde bulunuyor. Önceden tek siyah renkte olan bu giysi günümüzde hemen hemen her rengi var. Zümrüt yeşili, saks mavisi, gri, kahverengi, lacivert gibi renkler dışında birçok rengi rahatlıkla bulunabiliyor.

Fakat bayanlar genelde mavi rengini daha çok tercih ediyorlar. Özellikle yaz mevsiminde satışları daha çok artıyor. Hafifliği ve inceliği ile bayanların gözdesi olan bu giysi yaz sıcaklarında kapalı bayanlara oldukça kolaylık sağlıyor. Hem şık hem rahat olan bu giysi pardösüden daha çok ilgi görüyor. İşlemeli olanları, boncuklu olanları, desenli olanları da çok ilgi çekmekte. Tabi kot görünümlü mavi rengin modası da hiçbir zaman geçmiyor. Günümüz kadınları bu mavi düz giysiye oldukça alışmış ve sevmiş durumdalar. Kapalı bayanların gözde giysisi hiç şüphesiz feracedir.

 

 

Bir cevap yazın