Tesettür Giyimin Püf Noktaları

tesettur-giyimTesettür giyime geçmeden önce tanımlamalarımızı yaparak bahsedeceğimiz konunun genel çerçevesini çizmekte fayda var. Tesettür kelime anlamı olarak örtünmeyi ifade etmektedir. Muhafazakar ve geleneksel yaşam tarzını benimseyen insanlar için etek, eşarp, şal ve mevsimine göre palto ya da pardösü kullanılarak tamamlanan bir giyim şeklidir. Tesettür giyim son yıllarda büyük ilerleme kaydederek modanın içerisinde önem arz eden bir konu olmuştur. Birçok markanın kreasyonlarında kendine yer edinen tesettür giyim kullanılan aksesuarlarla şık bir görünüm elde etmektedir.

Günlük yaşamınızda, iş hayatınızda ve özel günlerinizde şık bir duruş elde edeceğiniz birçok tasarım yer almaktadır. Giyiminizi çanta, takı, kemer ve ayakkabı ile kombinleyerek hareketlendirebilirsiniz. Hareketlendirmenizi yaptıktan sonra makyaj ile görünümünüzü tamamlayabilirsiniz. Tesettür giyimin vazgeçilmezleri arasında eşarp yer almaktadır. Eşarplarda kaygan olmaması nedeniyle kumaş olarak ipek tercih edilirken değişik baskı çeşitleri ile eşarp çeşitleri artmaktadır.

Tesettür giyim modasını oluşturan birçok farklı markalar bulunmaktadır. Özellikle Türkiye bu alanda modanın öncüsü olma yolunda ilerlemektedir. Tesettür giyimde sıradanlığın dışına çıkabilmek için küçük rötuşlar kullanabilirsiniz. Özellikle kullanacağınız renkler önem arz edecektir. Çiçek desenli ve altın renkli modeller ve ebruli otantik kreasyonlar bu dönemde oldukça tercih edilirken zarif bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır. Şal ve bonelerde tesettür giyimin önemli kategorilerindendir. Giyiminizi oluştururken, kombinlemelerinize dikkat etmeniz gerekmektedir. Renk uyumuna dikkat ederken aynı rengin türevlerini kullanarak aksesuarlarınızda farklı renkleri tercih edebilir ve böylelikle kombininizi tamamlayabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta ise bedeninize uygun kıyafetler tercih etmenizdir. Hatlarınızı iyice tanıyarak kıyafetlerinizi ona göre tercih edebilirsiniz. Kilolarınızdan hoşnut değilseniz çok dar ürünler tercih etmeniz sıkıntılı olabilir. Desenli, renkli ve çizgili modellerin kullanımına da dikkat etmekte fayda vardır. Çizgili, asimetrik ve renkli modellerin hepsinin aynı anda kullanılmaması önemlidir. Ceketiniz renkli ve çizgili ise eşarp ya da eteğinizi sade bir modelden yana tercih etmelisiniz. Bonelerinizde klasik siyah ya da beyaz renklerden ziyade eşarbınızla uyumlu penye tercih etmelisiniz. Son olarak aksesuarlar giyimin vazgeçilmezleridir. Kombinize uygun aksesuarlar kullanarak şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın