Tesettür Giyimin En Önemli Parçası Feraceler

feraceTesettür dış giyim seçenekleri arasında yer alan tesettürlü kadınların çok fazla kullandığı, model olarak ayak bileklerine kadar uzanan ferace modelleri eskiden sadece siyah ve mat koyu renklerden üretimi olmaktaydı. Günümüz tesettür modasında ferace modelleri zengin renkler ve desenler ile çeşitlilik kazanmıştır. Tesettür giyim alanında feracenin çok büyük bir önemi bulunmaktadır. Tesettür ferace modelleri çoğunluk olarak sade renkler ile üretilmektedir. Tesettür feraceler vücut hattını belli etmeyecek şekilde bol kesime kesime sahiptir. Feraceler yaz mevsiminde vücudu terletmeyen kış mevsiminde ise vücudu sıcak tutan kumaşlardan üretimi gerçekleştirilmektedir. Tesettür ferace modelleri çuha ve fantazi kumaşlar ile tasarlanarak hemen hemen her tesettürlü kadının zevkine hitap etmektedir.

 

 Feraceler İle Kombin Yapmak Oldukça Kolay

 

Tesettür ferace kadınların kullandığı mantoya benzer. Mantodan farklı olarak feracenin hem geniş yakaları vardır hem de ayak bileklerine kadar uzunluğa sahiptir. Ferace modelleri diğer kıyafetler ile uyumlu olduğundan kombin yapılması da oldukça kolay olmaktadır. Ferace modelleri ile kombin yapılırken en çok dikkat edilmesi gereken nokta ise renk tonlarıdır. Renk uyumu kıyafet kombininde oldukça önemli bir yere sahiptir. Eğer bir kıyafet kombinde renk uyumu oluşturulamazsa o kombin göze hitap etmeyerek sizi şıklıktan tamemen uzaklaştıracaktır.

 

 Ferace Modelleri Dar Ve Bol Kesimli Olarak İkiye Ayrılır

 

Günümüz tesettür modasında tesettür ferace modelleri dar ve bol kesim olarak ikiye ayrılır. Bol kesime sahip olan modelleri tesettürlü kadınlar tarafından daha çok tercih edilmektedir. Bol ferace modelleri sayesinde hem kadınlar tesettür anlayışına uygun giyinmiş olur hem de fazla kilolarını da gizlerler. Dar model ise çoğunlukla genç tesettürlü kesim tarafından tercih edilir. Tesettürlü kadınlarda çoğunlukla modaya uyum sağlamaktadır ve bu nedenle dar kesim tesettür ferace modelleri de vücut yapısına uygun olarak doğru kullanıldığı takdirde şık bir görünüm oluşturmaktadır.

 

 Mevsimine Uygun Ferace Modelleri Tercih Edilmelidir

 

Tesettür feracelerde kumaşın türü oldukça önemlidir. Tesettür ferace alırken mevsim şartlarına ve hava koşullarına uygun kumaşlar tercih edilmelidir. Yaz mevsiminde güneş ışınlarından en az etkilenmek ve terlememek için açık renkler ve ince kumaş, kışın ise koyu renk ve kalın kumaş tercih edilmelidir.

Bir cevap yazın