Tesettür Giyimin En Beğenilen Kıyafetleri Hangileridir?

tesettür giyimEskiden tesettürlü bayanlar kendilerine şık kıyafet bulmakta zorlanırken; günümüzde birçok kıyafet arasında seçim yapmakta zorlanmaktadır. Teknolojinin getirdiği yenilikler ve güzellikler tesettür giyim de kıyafet seçeneklerine de yansımıştır. Artık birçok farklı seçenek ve birçok farklı model tesettürlü bayanların beğenisine sunulmuştur. Aşağıda tesettür giyimin en beğenilen kıyafetleri yer almaktadır:

 

1- Tesettür Tunik: Tesettür giyim dendiği zaman özellikle son 10 – 15 yıldır birçok bayanın aklına ilk gelen kıyafet tuniktir. Tesettür tunikler özellikle rahat oluşu ve şık duruşu ile beğenilmektedir. Rahat olduğu için bayanlar tuniği, genellikle günlük hayatlarında tercih etmektedirler. Her yıl hemen hemen her rengi moda olan tunik de renk seçimi yapmak da giyen bayanın zevkine bırakılmaktadır.

 

2- Pantolon: Özellikle tuniğin tesettür dünyasına girmesi ile birlikte adından söz ettiren pantolon, bayanlar tarafından tunik ile birlikte kombin yapılarak tercih edilmektedir. Bu sayede şıklığını tamamlayan bayanlar daha öz güvenli hareket etmektedirler. Bayanlar tunik modeline uygun olarak kimi zaman kot kimi zaman ise kumaş, kimi zaman dar paça kimi zaman bol pantolon modellerini tercih edebilirler.

 

3- Tesettür Elbise: Tesettür giyim dendiği zaman ilk akla gelen kıyafetlerden biri de tesettür elbisedir. Tesettür elbise modelleri her bayanın yaşına ve kilosuna uygun olarak modacılar tarafından tasarlanmaktadır. Bu sayede genç, yaşlı, orta yaştan bayanların hepsi elbiseyi gerek günlük hayatta gerekse özel günlerde tercih etmektedir.

 

4- Ferace: Tesettür dış giyiminin önemli kıyafetlerinden biri feracedir. Tıpkı tunik de olduğu gibi rahatlığı ve şıklığı ile bayanların beğenisini kazanmayı başaran feracenin sade modellerinin yanı sıra gösterişli (taşlı, dantelli, pullu) modelleri de vardır. Bayanlar kendilerine ve giyecekleri ortama hitap eden model feraceyi satın alarak kullanabilirler.

 

5- Kap: Ne çok uzun ne de çok kısa ara boy olan kap, mevsimlik olarak tercih edilen bir dış giyimdir. Genellikle kap boyları, diz civarındadır. Dizin biraz daha yukarısında ya da dizin biraz daha aşağısında olabilir. Özellikle genç kesim genellikle tesettür dış giyiminde kap tercih etmektedirler.

 

Bir cevap yazın