Tesettür Giyimin Cazibe Merkezi Neresidir

 

Son günlerde evrim geçiren sosyal ve finansal yapı ile beraber muhafazakar elit sınıfı diye tanımlanabilecek modern bir sınıf ortaya meydana çıkmıştır. Finansal olanaklarının iyiye gitmesi neticesinde bu yeni sınıf, diğer elit sınıflarla pek çok kulvarda olduğu gibi giyim konusunda da yarış edebilecek bir pozisyona gelmiştir. Bu gelişimin etkisi kendini daha çok giyim dünyası üzerinde göstermiştir. Bu gelişmenin neticelerinden biri de bu muhafazakar elit sınıfın kadınlarının giyim tercihlerini karşılayabilecek moda evleri ve konfeksiyon firmaları ortaya çıkmış ve tabii tesettür giyim tarzı olarak bilinen bir moda dünyası üzerinde çok ciddi bir şekilde etki göstermeye başlamıştır.

 

 Tesettür Giyimin Püf Noktası Nedir?

 

Kadınların hemen hepsi, dahil oldukları sosyo kültürel sınıfa bakılmaksızın, her zaman bakımlı ve çekici olmak isterler ve bu sonuna kadar haklarıdır. Bunu hak etmediklerini söyleyen kişi, kadın ruhundan anlamıyor demektir. Tesettür giyim stilinin merkez noktasında tesettür elbise bulunmaktadır. Tesettür elbise seçimi yapılırken en başta dikkatli olunması lazım gelen noktalar yer almaktadır. Mesela, seçilecek elbisenin tarzı ve numarası, bu elbiseyi giymeyi düşünen kadının beden ölçülerine kesinlikle uymak zorundadır. Geniş basenleri olan sahip kadınların dar kesime sahip ve de balık beden elbise almaları konusunda öneride bulunulamaz.

 

 Kumaş Seçimi Fark Yaratır Mı?

 

Kumaş seçimi, bütün elbise modellerinde olduğu gibi, tesettür elbise modellerinde de muhakkak çok önemli bir yere sahiptir. Giyip çıkarırken zorlanılmayacak ya da giydikten sonra çok rahat hareket imkanı veren likralı kumaşla imal edilmiş olan elbiseler, bütün beden ölçülerine uyum sağlamayacaktır. Likralı kumaşla üretilen elbise, daha çok zarif ve kıvrımları belirgin bir vücuda sahip kadınlarda olağan üstü duracaktır. Kıvrımlı olmayan hatlara ve dolgun bir vücuda sahip olan kadınlarda tam tersi bir etki yapması söz konusu olabilir. Bu sebeple kilolu kadınların ve estetik kıvrımları fazla olmayan kadınların tercihlerini daha geniş ve dökümlü duracak elbiseler için kullanmaları şiddetle önerilmektedir.

 

Eğer sizin de tarzınızı tesettür giyim yansıtıyor ise ve hakikaten alımlı ve güzel olmayı istiyor iseniz internetteki elbise modellerine göz atmadan karar vermeyin. Tesettür giyim konusunda moda yaratanlar, sonbahar kış ürünleriyle hizmetinizdedir.

 

Bir cevap yazın