Tesettür Giyimdeki Yeni Trendlere Hazır Mısınız?

 

Tesettür giyim gün geçtikçe moda trendlerinin arasında her geçen gün yerini daha da sağlamlaştırmaya başladı. Bunun sebebi ise özellikle genç tesettür giyim tarzının farklı tasarımlarla şekillenmeye başlamasındandır. İşte bu sebeple tesettür giyim modasının yeni sezondaki trendlerini sizin için paylaşıyoruz.

 

Günlük tesettür giyim kıyafetleri

 

Günlük yaşantıda kadınlar rahat giyimi severler. Bu yüzden tesettür giyim modellerinde de üste oturmayan tunik modelleri sade bir şekilde tasarlanmış ve beğenilere sunulmuştur. Tunik modellerinin elbiseye benzer modellerinde boylar biraz daha uzamakla birlikte, belde kullanılan tuniğin kumaşı ile aynı renkteki kuşaklarla biraz daha hareket katılmıştır. Tesettür giyim elbise modellerinde ise düz renklerdeki kumaşlar kullanılmasının yanı sıra, tamamen çiçek desenlerine sahip olan kumaşlardan yapılmış uzun elbise modellerine de yer verilmiştir. Düz renkteki elbiselerde ise çiçek motifleri kol ya da yaka kısımlarında detay olarak kullanılmıştır.

 

Abiye tesettür giyim elbiseleri

 

Mezuniyet törenleri, kına gecesi, nişan, düğün gibi bütün özel günlerde herkes haklı olarak abiye modellerine gözlerini çevirmektedir. Mezuniyet törenleri ile başlayalım; Mavi, pembe, ten rengi tonları, mor ve turuncu renkler genç kızların dolaplarındaki yerlerini almak için bekleyen abiye elbise renkleridir. Bu renklerle birlikte elbise boyları bilekte biten boy ölçüsünde kullanılmıştır. Aynı zamanda bazı elbiselerin etek modellerinde de asimetrik kesimlere yer verilmiştir. Detaylardan bahsetmek gerekirse; güpür ve payetler sadeliği şıklıkla buluşturmaktadır. Omuz, kol ve yaka kısımları bu detayların ağırlıklı olarak kullanıldığı kısımlardır. Bazı modellerde de etek kısımlarında aynı detaylarla karşılaşılabilmektedir. Elbisenin hangi bölümünde detay uygulanırsa uygulansın elbisenin bütününe bakıldığında kesinlikle şık bir görüntü ile karşılaşılmaktadır. Elbiselerin bir kombine ihtiyacı olur her zaman, tesettür giyimde de tamamlayıcı kombin parçası eşarplardır. Bu yüzden seçilen elbise modeline göre eşarp seçimi de en uygun şekilde yapılmalıdır. Yani elbise hareketli ise sade ve düz renk bir eşarp tercih edilmelidir. Ama elbise için sade bir seçim yapıldıysa eşarp ile hareket katılmalıdır.

 

Tesettür dış giyim modelleri

 

Dış giyim denildiğinde ilk akla gelen paltolar olmaktadır. Fakat sezonun trendleri arasında uzun ve kısa boylara sahip feraceler bulunmaktadır. Yine sade bir görüntü ile birlikte kenar kısımlarında kullanılan farklı renklerdeki ince şeritler ve bazı modellerdeki kemerler ile hareketlilik kazandırılmıştır. En sık karşılaşılacak olan renkler ise; kırmızı ve tonları, vazgeçilmez renk olan siyah, ten rengi ve mavi tonları olacaktır.

 

Bir cevap yazın