Tesettür Giyimde Yapılan Hatalar Nelerdir?

tesettür giyimTüm kadınlar için doğru kıyafet seçimi oldukça önemli bir durumdur. Ancak bu süreç tesettür giyim tarzını benimsemiş olan kadınlar adına çok daha dikkat edilmesi gereken bir durum olarak dikkat çeker. Bu sebeple kimi zaman seçilmiş olan kıyafetler kadınlara kötü bir görünüm katabilir ve bu da verilmiş olan tüm emeklerin ve zamanın boşa gittiğini gösterir.

 

 Çok Fazla Renkli Giyinmek

 

Tesettür giyim ile kimi zaman kadınlar yılın modasına ve trend renklerini kendilerini kaptırarak çok fazla renkli ürünü bir arada kombin edebilmektedirler. Ancak şık bir görünüm kazanmak adına sadece renkli giyinmek yeterli bir durum değildir. Bu noktada en çok dikkat edilmesi gereken trend renklere sahip kıyafetlerin kadınların vücut yapılarına uygun olup olmadığının kontrol edilmesidir. Bu duruma bir örnek vermek gerekirse sırf trend olduğu için geniş basene sahip olan kadınların dar kot pantolonları tercih etmeleri kötü bir görüntüye sebebiyet verebilmektedir.

 

Tesettür giyim tarzında yanlış yapılan bir diğer nokta ise yine sadece moda olduğu için parlak renkleri çok fazla tercih edilmesi durumudur. Dönem dönem moda olan parlak renkler, doğru tercih edilmediğinde kadınların çok kötü bir görünüme sahip olmasına olanak tanımaktadır. Bu nedenle parlak renkli bir parça tercih edildiğinde onu kombinlemek için yine bir parlak renk yerine daha çok pastel renkli kıyafetlerin tercih edilmesi hoş bir görünüm kazanmak adına yapılacak olan en iyi tercihtir.

 

  Karışık Ve Farklı Desenlerin Bir Arada Kullanılması

 

Tesettür giyim ile doğru bir tarza sahip olmak isteyen kadınların yapmış olduğu yanlışlardan bir diğeri de karışık ve farklı desenlere sahip olan elbiselerin birlikte kullanılmasıdır. Elbiselerin tasarımında kullanılmış olan desenler çoğu zaman daha şık görünmek adına tercih edilebilmektedir. Bu durum sağlanan dengenin bozulmadığı zamanlarda oldukça tercih edilebilir. Ancak çok hassas bir dengesi bulunan karışık desenli elbiselerin ayarı tutturulamadığında ortaya hiç kimse tarafından beğenilmeyecek bir görünüm çıkacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken şey ise eğer etnik desene sahip bir bluz tercih ediliyorsa düz renkli bir etek ile ya da pantolon ile kombinin tamamlanması gerektiğidir. Yine bu minvalde çiçekli bir pantolon ile tek renge sahip bir tuniğin kombin edilmesi oldukça hoş bir görüntü yakalanmasına imkan sağlayacaktır.

 

Bir cevap yazın