Tesettür Giyimde Tunik

tesettür tunik çeşitleriTesettür giyimini tercih eden kadınların dolabında çeşitli renklerde tunikler bulunmaktadır. Tunikler genel olarak pantolon üzerine giyilen uzun ve bol gömlektir. Tesettür tunik, çeşitleri mevsime göre kalın veya ince olduğu için rahatlıkla kullanıldığı için sıklıkla tercih edilmektedir. Tesettür tunik çeşitleri her bedene ve her yaş kitlesine hitap etmektedir. Daha önceki yıllarda siyah ve sade tunikler giyilirken, şimdi farklı renkler ve tasarımlarla kullanıcıya sunulmuş ve çeşitler çoğaltılmıştır. Alışveriş merkezleri, giyim butikleri ve online alışveriş sitelerinde zevke, modele ve bütçeye uygun ürünlere ulaşılabilmektedir.

 

 Tunik Kıyafeti ve Kolye ve Bileklik Seçimi

 

Genel olarak, düğün, nişan, özel günler gibi günlerde daha çok kısa ve yoğun taşlı kolye ve bileklikler daha çok tercih edilmektedir. Günlük yaşantılarda ise kadının boynuna takacağı uzun kolyeler, rahat tasarıma sahip olmasından kişiyi rahatsız etmeyecektir. Günlük yaşamda takılan kısa kolyeler daha basit tasarıma sahip olup çok dikkat çekmeyen modeller olmaktadır. Kişinin günlük hayatta bileklik seçimleri, özel günlerde tercih edilen modellere göre daha sadedir. Kolye ve bileklik seçiminde kişinin taş zevki, renk ve tasarım tercihi gibi detaylar önem taşımaktadır.

 

 Tunik Kıyafeti ile Şal Uyumu

 

Tesettür kıyafetlerinde öncelikle saçlar toplanıp bone ile kapatılır. Bonenin üstüne kişi tesettür tunik kıyafetinin rengine ve tasarımına uygun bir şal seçmeli ve bu şalı takmalıdır. Günümüzde rengârenk çeşitlere ve farklı tasarımlara sahip bu şallar tesettür giyiminde en çok dikkat çeken nokta olduğu için tunik ile uyumlu olması gerekmektedir. Genel olarak beyaz tuniklerin üzerine renkli şallar, ya da sarı-mor, kırmızı-yeşil uyumu gibi çeşitli noktalara dikkat edilmesi gerekir. Şal ve tunik uyumu yapıldıktan sonra yüz şekline göre gözlük uyumu tercihe göre de uygun renklerde makyaj yapılır.

 

 Tunikler ve Pantolon ve Ayakkabı

 

Tuniklerin kesimi genellikle diz hizasından biraz daha üstte olmaktadır. Tesettürde tuniklerin altına giymek için vücut hatlarını belli etmeyen bol pantolonlar giyilmektedir. Bu pantolonların şala, tuniğe yakışması gerekmektedir. Seçilen ayakkabının modeli, rengi ve tasarımı uygun bir şekilde seçildikten sonra kombin tamamlanmış olmaktadır.

 

Bir cevap yazın