TESETTÜR GİYİMDE ŞIKLIK

 

Y.G.S        Uzun yıllardır İslam dünyasında birçok bayanın önde gelen tercihleri arasında tesettür giyim bulunmaktadır. Bayanların bu giyiniş tarzını tercih etmesindeki nedeninin tamamen bir görüşleridir. Özellikle İslam toplumlarında çok farklı tesettür desenleri ve tesettür markaları kullanılmaktadır. Bu sebeple zaman içinde insanların tesettür giyim konusundaki zevkleri ve tarzları farklı bir moda anlayışını ortaya çıkarmıştır.

Sizlerin de çevresinde çok farklı tarzlarda tesettür giyimi tercih eden bireyler bulunur elbet. Özellikle son yıllarda tesettür markaları çok miktarda ardından bu giyim tarzında çok fazla model ve seçenek sunulmaya başlamıştır.

Tesettür tekstilinin bu denli gelişmesindeki en önemli sebep insanların çok fazla talep etmelerinden kaynaklanmaktadır. Bu sayede zaman içinde tesettür modası olarak isimlendirilen yeni bir akım başlatılmıştır. İnsanlar özellikle tesettür giyimde yeni ürünleri ve modern olanları seçmektedir. Son yıllarda Türkiye’deki siyasi durumlarında tesettür giyim üzerinde çok fazla etkisi olmuştur bu gibi durumlarda fırsat bilen girişimciler tesettür modasına ağırlık vermiş ve kapalı giyim olarak adlandırılan yeni akım başlatmışlardır. Tesettür giyimde de diğer tarzlardaki gibi doğru kombine oluşturmak çok önemlidir.

Şıklığın anahtarı burada mevcuttur. Kombini oluştururken öncelik olarak renk uyumuna dikkat edilmelidir sonrasında renk uyumuna bakılmalıdır abartı ve uyumsuz renkleri bir araya getirmek rüküş bir görüntüye sebep olacaktır. Dikkat edilmesi gereken diğer bir şey ise kıyafetlerin yaşa uygun olmasıdır bu konu önemlidir. Çünkü giyilen kıyafetin yaşa uygun olmadığı durumlarda kişi kıyafetini gereğinden fazla abartmış olur ve kötü bir görüntü oluşur. Özellikle koyu kahverengi ve siyah tonları gereğinden fazla büyük göstermektedir.

Tesettür giyimin temelinde eşarp bluz ceket hırka ve kap bulunmaktadır. Bunların hepsini bir arada kullanmak uygun bir kombin oluşturmak istiyorsak renk uyumuna dikkat edilmelidir. Eğer kombin oluşturmakta zorlanıyorsanız internetten de yardım alabilirsiniz. Tesettür kıyafet modasına takılan bayanlar şıklığı tamamlamak için uygun takılar kullanmaktadırlar. Güzel bir görüntü oluşturmak için kullanılan takılar elbiseye renk ve hareket katmaktadır. Tesettür elbise kullanan bayanlar öncelikle eğer takı olarak eşarp belirlemişse desen ve renk uyumuna önem vermelidir. Eğer ki sade bir elbise tercih etmiş ise kolye ve ince bir kemer kullanılabilir.

 

Bir cevap yazın