Tesettür Giyimde Şıklığın Temel Noktası

eşarpTesettürün temel prensibidir eşarp. Tamamlayıcı unsurdur adeta. Yüzyıllardır devam eden gelenekler bir bakıma ve hala devam eden farklı modellerle ve tasarımlarla kendini yeniler. Tesettürde eşarp kullanan pek çok bayanlar vardır. Bu bayanlar eşarp konusunda farklı bağlama stilleri ve farklı kumaşlar tercih ederler. Bu nedenle eşarplar kalite, görünüm ve tasarım açısından farklı görünümlere sahip olabilmektedir.

Günümüzde de birçok eşarp markası farklı tasarımlar ve eşarp modelleri ile alıcı karşısına çıkmaktadır. Peki, eşarp kalitesi neden önemlidir? İyi kalitedeki bir eşarp kullanıldığında canlı ve kaliteli esnek durur. Ayrıca uzun süre bağlanma şekli bozulmaz. Bu sebeple eşarpta kalite çok önemlidir. Her tür eşarp modelleri bone ile rahatça kullanılarak iğne ile tutturulabilir. Tesettürlü bayanların tercih edeceği eşarp modelleri aynı zamanda kullanımı rahat bir biçimde sunulmalıdır.

Son yıllarda birçok firma farklı renklerde ve desenlerde eşarp üretmektedir. Üretilen bu eşarplar her zevke ve genç yaşlı her yaşa hitap etmektedir. Rengârenk desenli eşarpların yanında sadelikten yana olanların tercih edeceği modellerde mevcuttur. Burada önemli olan seçim ne olursa olsun şıklığı ve rahatlığı bir arada tutabilmektir. Eşarp üretimi yapan pek çok öncü firma bulunmaktadır. Bu firmaların ürettiği ürünler gerçekten hakkıyla kusursuz tasarımlardır. Ancak birde bu firmalardan esinlenerek üretilmiş imitasyon eşarp modelleri mevcuttur. Genellikle beğenilen ve öncü markalar ise genç nesillere hitap etmektedir.

Çok sayıda eşarp üretilmesine rağmen günümüzde eksikliklerden bir tanesi eşarp tasarımı yapan tasarımcı sayısının yetersiz oluşudur. Bu sebeple firmaların modacılarla birlikte tasarım yapmaları çok önemlidir. Çünkü iyi bir modacı tasarladığı eşarpla birçok alıcıya ulaşabilir ve onları memnun edebilir. Koleksiyon tasarımcılarını bilirsiniz. Zamanla onlarda ihtiyaç olması durumunda eşarp tasarımı yapabilmekte ve birbirinden şık tasarımlara imza atabilmektedirler.

Ancak yine de hiçbir tasarımcı orijinal eşarp tasarımı yapan üstatların yerini dolduramaz. Günümüzde birçok bayan eşarp kullanmakta ve kıyafetleri ile uyum içinde pardösüleri ile bütün olan kombinler yapmanın hayalini kurmaktadır. Bu kombinleri oluşturmada ise temel nokta eşarptan geçmektedir. Doğru ve yerinde kullanılan bir eşarp kişiyi oldukça şık bir görünüme kavuşturabilir.

 

 

 

Bir cevap yazın