Tesettür Giyimde Şıklığı Ön Plana Çıkarmanın Yolları

Hanım için tesettür kıyafetlerde dikkat çekici parçaları seçmek oldukça özen isteyen konulardan biridir. Güzelliğin ön plana çıkmasının yanı sıra kıyafetlerde şık parçaların seçiminin yapılması ve kombinlenmesi de güzellik açısından önemli konulardan biridir. Tesettür giyimde şıklığı ön plana çıkarmak için ilk önce modayı sıkı bir şekilde takip etmeniz gerekmektedir. Yeni modellerin ve tarzların ön plana çıkması ancak modayı takip etmek ile gerçekleşir. Bunun yanı sıra şık olmak için modern parçaların üzerinde farklı detaylar oluşturabilirsiniz.

 

Aynı zamanda bazı klasik parçaları bu modern parçalar ile uyarlayarak parçalar arasında şıklık yarışı sergileyebilirsiniz. Parçaların üzerine kendi yorumunuzu eklemeniz daha şık bir görüntü yakalamanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra şıklığınızı ön plana çıkarmak istiyorsanız mutlaka kendi bedeninize uygun olan kıyafet seçimleri yapın. Bedeninize küçük ya da kısa gelen parçalar aksi takdirde hoş olmayan bir görüntüye neden olacaktır. Tesettür kıyafet genel olarak kendi bedeninizden bir beden büyük almanız hem tesettüre uygun giyinmenizi sağlayacak hem de daha hoş bir görüntü sağlayacak.

 

Şık bir görüntü yakalamak için aynı zamanda kendi tarzınızın dışına çıkmayacak parçalar seçmeye özen gösterin. Her zaman kıyafetler arasında bir tarzınız olduğunu ön plana çıkarabilirsiniz. Buna örnek olarak giyeceğiniz bir kot ceketin cep kısımlarına çeşitli rozetler ya da yaka kumaşları takabilirsiniz. Bu gibi küçük detaylar tarzınız ile birlikte şıklığınızı da ön plana çıkartacaktır. Kıyafetlerde geometrik modellerin tercihini mutlaka boylamasına olan desenlerden yana yapın. Enlemesine gelen çizgiler sizi kilolu ve basık gösterecektir. Bu görüntü şıklıktan uzak bir görüntü olacaktır.

 

 Tesettür Kıyafetler Arasında Uyumu Yakalamak İçin Ne Yapılmalıdır?

 

           Tesettür kıyafetler arasında uyumu yakalamak hoş bir görüntü ortaya çıkması için oldukça önemlidir. Bu uyumun yakalanması ilk olarak renklerin uyumu ile başlamaktadır. Birbiri ile uyumlu olan renklerin tercih edilmesi parçalar arasındaki görüntü geçişini daha doğru bir şekilde yansıtacaktır. Bunun yanı sıra kıyafetlerin birbiri ile uyumlu olması için parçalar içerisindeki detayların kullanılması ve ön plana çıkarılması da gerekmektedir. Kıyafetler arasındaki uyum şal ile başlayarak ayakkabıya kadar takip etmektedir.

 

Bir cevap yazın