Tesettür Giyimde Pantolon Şıklığı

 

Pantolonlar tesettür kombinlerinin vazgeçilmez parçalarından biridir. Tesettür denince akla uzun etekler ve elbiseler gelse de pantolonlarda sıklıkla tercih edilen alt giyim ürünlerindendir. Tesettür giyimde giyilen pantolonlar özenle seçilmelidir. Tesettürün kurallarına aykırı olan dar ve tayt tarzı strech pantolonlar kesinlikle tercih edilmemelidir. Pantolon seçiminde hangi modelin tercih edileceği üzerine giyilecek giyim ürünü ile doğrudan bağlantılıdır. Tesettür kombinlerde uyum oldukça önemlidir. Doğru uyumun sağlanması her iki giyim parçasının da birbiri ile bağlantılı olması gerekmektedir. Örneğin; tunik ve pantolon seçiminde birbirinden bağımsız ürünlerin seçilmesi ortaya çıkan kombinin hoş görünmesine engel olacaktır. Bu sebeple bu tarz ikili kombinlerde maksimum uyum sağlanmalıdır.

 

 Günlük kombinler için pantolon seçimi

 

Günlük kombinlerde kullanılacak olan pantolonlar hem rahat hem de şık olmalıdır. Genellikle kalem pantolon denilen düz pantolon modelleri tercih edilmektedir. Bu pantolon modeli çok dar olmayışı sebebi ile tesettüre uygundur. Aynı zamanda rahat hareket imkanı sağlamaktadır. Özellikle tuniklerle kombinlenen bu pantolon modeli en popüler tercihlerden olmaktadır.

 

 Özel günler için pantolon seçimi

 

Pantolonlar yalnızca günlük yaşamda kullanılabilen bir giyim ürünü değildir. Doğru üst giyim ürünü ile kombinlenen pantolonlar özel günler için doğru şıklığın sağlanmasına yardımcı olacaktır. Özel günler için tercih edilen en popüler pantolon modeli klasik kesim pantolonlardır. İşleme detaylı bluzlar veya tunikler ile kombinlenen bu kesimde pantolonlar gece kombinleri için maksimum şıklık yaratmaktadır. Dar paça pantolonlarda özel günler için uygundur. Diz altına kadar uzanan tunikler bu tarz pantolonlarla çok daha şık duracaktır.

 

Tesettür kombinlerinde kullanılan popüler pantolonlar

 

           Tesettür kombinleri için yalnızca kumaş pantolonlar değil farklı kumaşlara sahip pantolonlarda tercih edilebilmektedir. Kot pantolonların tesettür kombinlere uyum sağlamayacağı düşüncesi son derece yanlıştır. Bol model kot pantolonlar günlük kombinler için ideal bir görünüm yaratacaktır. Bunun yanı sıra bol paça pantolonlarda popüler olan tesettür kombin parçalarındandır. Bol paça pantolonlar tuniklerde çok kısa bluzlar veya gömlekler ile kombinlenmelidir. Bol yapısı ile büyük oranda rahatlık sağlayan bu pantolon modeli günlük kullanıma uygundur. Bu pantolon modeli yalnızca günlük kombinlerde değil özel gecelerde de kullanılabilmektedir.

 

Bir cevap yazın