Tesettür Giyimde Önemli Nokta Nedir?

 

G.M.Z. Tesettür - Gül Desen Sivri Yaka Elbise KPRS81015 Yeşil&Siyah (1) Tesettürde dikkat edilmesi gereken en önemli husus tesettürün çerçevesinden çıkmamaktır. Buna uyabilmek için de tesettür kelimesinin ne anlama geldiğini bilmek gerekir. Peki, tesettür nedir, nasıl olmalıdır, tesettürlü hanımlar giyinirken nelere dikkat etmelidir kısaca bahsedelim.

 

Tesettür Ne demektir?

 

Tesettür kadınların el ve yüzü dışında her yerinin örtülü olması anlamındadır, kısaca bürünmektir. Ayrıca üzerine giydiği kıyafet bedenine yapışmamalı ve vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde biraz bol olmalıdır. En önemlisi de kadının korumalıdır. Günümüzde çoğu özel markaların tasarımcıların tesettür giyim ürünlerini üretmektedir. Ancak bunların ne kadar tesettür giyime önem verip vermediği bilinmez. Piyasada tesettür giyim ürünü diye üretilen giyimlerin çoğu tesettür amacını taşımamaktadır. Çünkü çoğu giysiler çok dikkat çekici ve abartılıdır. Halbuki tesettür de önemli olan olabildiğince sade olmak ve dikkat çekmemektedir.

 

Asıl Tesettür Nasıl Olmalıdır?

 

Gerçek tesettürde bayanların başörtülü olması ve koyu renkli bol kıyafetler tercih etmesi gerekir. Aynı zamanda tercih ettikleri kıyafet gösterişli modern olmak yerine oldukça sade olmalıdır. Abartılı desen, işleme ve benzeri gibi dikkat çekici detaylar yerine düz sade kumaştan yapılmış olması asıl tesettürün amacını taşır. Aksi halde abartılı desen ve işlemelerden üretilmiş kıyafeti giyen tesettürlü bayanlar kendi düşüncesiyle çelişmiş olur. Uzun sade tesettür elbise asıl tesettür giyime uyum sağlar ve asıl tesettür amacını taşır. Ancak günümüzde onları çok abartılı desen ve işlemeli üretmeye başladılar ki çoğu modelleri asıl amacından çoktan bile.

 

Tesettürde dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise abartılı makyajdan kaçınmaktır. Çünkü abartılı makyaj dikkat çektiği için tesettürün amacından sapıtır. Giyime de bu mantıkla hareket edilerek özenli giyinmelidir. Her kadın güzel giyinmek ister elbette. Ancak tesettür amacını aşmadan şatafata gerek duymadan giyinilmelidir. Sade giyinerek de hoş bir görünüm sergilenebilir. Önemli olan kombinlerdeki uyumu yakalamaktır. Tesettür elbise eşarp, ayakkabı, çanta uyumunda dikkat edilerek şık bir sade kombin yapılması çok zor olmayacaktır.

 

Günümüzde ünlü markaların tasarımcıları tesettür giyim niteliğinde elbise, etek pardösü, ferace gibi geniş yelpazede ürünler üretmektedir. Eğer tesettürlüyseniz ve tesettür giyim kurallarına uyuyorsanız her çıkan model için gereksiz meblağlar ödemekten kaçmalısınız. Aksi taktirde müsriflik yaparak tesettürle çelişmiş olursunuz. Tesettürde her zaman çizgilerden şaşmamak çok önemli bir husustur.

Bir cevap yazın